FATİH AKBAŞ
Çorum Ülkü Ocakları 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü nedeniyle ‘Çanakkale'den Turan'a Beka Şühedaya Vefa Yürüyüşü' etkinliği gerçekleştirdi.
Çorum Ülkü Ocakları önünde başlayan yürüyüş tekbirler eşliğinde Şehitliğe kadar devam etti.


Şehit kabirlerinin ziyaret edilmesinin ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile program devam etti.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ülkü Ocakları Çorum İl Başkanı Yavuz Ünlü konuşma gerçekleştirdi.

Çanakkale’nin, Türk'ün yedi düvelle boğaz boğaza geldiği, milli şuurun doruğa ulaştığı bir ruh zirvesi olduğunu belirten Yavuz Ünlü, “Milletin kader ve istikbalini yine büyük Türk milletinin canıyla, kanıyla ve bütün varlığıyla tayin ettiği tarihi bir dönüm noktasıdır. İmkan karşısında imanın, yedi düvelin karşısında asil Türk'ün galip geldiği kutlu bir andır.  Bugün Ülkü Ocaklılarla Çanakkale ruhu dimdik ayakta, Mustafa Kemaller, Seyit Onbaşılar, Nusret Bey ve daha nice kahramanlar ruhuyla aramızdadır. Bizler her zaman Çanakkale ruhuyla, 15'lilerin iman ve inancıyla bu aziz vatan için şehadete yürümeye hazırız. Bu ruhu yitirmeyeceğiz, bu sancağı düşürmeyeceğiz, bu yurdu düşmanın işgal ve insafına terk etmeyeceğiz. Bu ruhu yitirmeyeceğiz zira, iki gün önce Yeni Zelanda'da yaşanan elim hadise göstermiştir ki hala haçlının gözü Türk'ün, Türk yurdunun üstündedir. Bu ruhu yitirmeyeceğiz zira, bugün bütün dünya Türk'ün asil ve adil duruşuna, cihana nizam veren insani vasıflarına muhtaçtır. Bugün Türk Milleti için Çanakkale, Doğu Türkistan'dır. Bugün Atamız Satuk Buğra Han'ın, Kaşgarlı'nın, Hashacip'in yurtları çiğnenmekte, aziz ruhları tezyif ve tahkir edilmektedir. Ancak tarih şahit olsun ki Çanakkale'de yedi iklime karşı koyan bizler; bir gün Tanrı Dağında, tan ağardığı çağda Han Tanrı'nın zirvesine Al bayrakla Gök sancağı asacak, gölgesinde büyük Turan kurultayını toplayacağız. O gün zalim Çinliyi mahbesine, Çin Seddinin gerisine hapsedeceğiz, tarih şahidimizdir, daha önce yaptık, yine yapacağız. Bu vesile ile başta Çanakkale şehitleri olmak üzere hürriyet davası için can veren bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, onlara layık evlatlar olabilmeyi niyaz ediyorum” dedi.


Etkinliğe MHP İl Başkanı Arslan Kaynar, MHP Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin, Türkiye Kamu Sen İl Başkanı Selim Aydın, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Galip Deniz, Yağmur Damlası Derneği İl Temsilcisi Ahmet Sözüdoğru,

Türk Tarım Orman Sen Şube Başkanı Necati Gül, Türk Emekli Sen İl Temsilcisi Kamil Yiğit, MHP eski İl Başkanı İsmail Lek ve çok sayıda vatandaş katıldı.