Çorum değirmencilik sektör temsilcileri, TOBB-OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile istişare ve planlama toplantısı yaptı. Toplantıda, okulda Değirmencilik Atölyesinin yapılması ve donanımının kurulması, müfredat konuları, öğrencilerin seçimi konuları görüşüldü.


Okul Müdürü Ramazan Yiğitoğlu’nun başkanlığında yapılan toplantıya, Değirmen ve Sektör Makineleri Üreticileri Derneği (DESMÜD) Başkan Yardımcısı Gazel Makine sahibi Cemil Gazel, Makina ve Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dost ile Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Altıkardeş, Değirmen Mühendisi Olcay Ozan, Dura Makina sahibi Macit Çubuk ve Makine Teknolojisi Alan Şefi Recep Seyis katıldı.
Toplantıda konuşan Okul Müdürü Ramazan Yiğitoğlu, “Okulumuzda Makine Teknolojisi Alanı altında Değirmencilik dalı açılması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylandı. Türkiye’de ilk defa Çorum, Konya ve Gaziantep illerinde üç okulda açılacak olan Değirmencilik dalına önümüzdeki sene 11. sınıfta eğitime başlayacağız. Değirmencilik sektöründe ihtiyaç duyulan teknik elemanları okulumuzda yetiştireceğiz.” dedi.


Değirmen ve Sektör Makineleri Üreticileri Derneği (DESMÜD) Başkan Yardımcısı Cemil Gazel, “Türkiye'de değirmen ve sektör makineleri imalatçıları olarak, üretimlerimizin yüzde 95’ini ihraç ediyoruz. Bu alanda dünyada söz sahibi olmayı hedefleyen sektörün nitelikli teknik eleman ihtiyacı giderilmiş olacak.” diye konuştu.
Yapılan açıklamaya göre, değirmencilik dalını tercih edecek öğrenciler, 11. sınıftan itibaren uygulamalı eğitimlerini ve 12. sınıfta beceri eğitimlerini işletmelerde gerçekleştirecek. Mezuniyet sonrasında iş garantisi verilecek. Ayrıca protokol kapsamında, bu dalda eğitim alan başarılı öğrencilere DESMÜD tarafından burs desteği sağlanacak. (Haber Merkezi)