RECEP MEBET

Deniz Feneri Derneği, sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaştığı Ramazan Ayı’nda ‘iyilik’ için kolları sıvadı.

‘Yüzyılın İyilik Hareketi’ sloganıyla yardım faaliyetlerini sürdüren Dernek, geçen yıllarda olduğu gibi bu Ramazan da Kubbeli Camii önünde bağış standı açtı.

Derneğin Ramazan Ayı projeleri ile ilgili bilgi veren Deniz Feneri Çorum Gönüllü Koordinatörü Yasemin Eyvazlı, hayırseverlerin bağışlarını Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyledi.

‘İNFAK AYI: RAMAZAN’

‘Bağışlayın Bereketlensin’ sloganıyla yürüttükleri Ramazan Ayı yardım kampanyasından bahseden Yasemin Eyvazlı, “Bu yıl da dünyanın farklı coğrafyalarındaki ihtiyaç sahipleri için yardım seferberliği başlattık” dedi.

Ramazan Ayı boyunca 41 ülkedeki binlerce ihtiyaç sahibine yardım eli uzatmayı hedeflediklerini belirten Eyvazlı, Çorum’da da gıda paketi dağıtmayı planladıklarını kaydetti.

Deniz Feneri bağış standının Ramazan Bayramı’na kadar Kubbeli Camii önünde açık olacağını hatırlatan Eyvazlı, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

‘MUHACİRLERE ENSAR OLALIM’

“Onlar, başlarına yağmur gibi bombalar yağmaya başlayınca, evlerini, yakınlarını, sevdiklerini ve vatanlarını terk etmek zorunda kaldılar.

Babalar ekmek teknelerini, anneler el emeği göz nuruyla kurdukları yuvalarını, çocuklar en sevdikleri oyuncaklarını arkalarına bakmadan bırakıp geldiler.

Şimdi vatanlarından uzakta, her birinin yüreğinde bir başka özlem, bizim ensarlığımıza emanetler. Yalın ayak, baş açık, yurtsuz yuvasız, aç susuz, bu mecburi sürgün onların tercihi değildi. Muhacir olmayı onlar seçmediler.

Aslında onlar, yaşamak zorunda oldukları zorunlu bir hicretle, bize ensar olma imkânını sundular.

Sahip olduğumuz nimetlere şükretmek için büyük bir fırsat, Allah'ın bahşettiği nimetleri, Allah için hicret ehliyle candan paylaşmaktır ‘ensar’ olmak.

Muhacir olmayı onlar tercih etmedi, belki de, biz ensar olalım diye Allah onları bize gönderdi. Onlar bize Allah'ın emaneti, lütfu ve nimeti.

Allah Rasulü'nün şu kutlu müjdesine kim nail olmak istemez:

‘Kul, Müslüman kardeşinin yardımında bulundukça, Allah da onun yardımcısıdır.’

Amellerin karşılığının kat kat verileceği bu mübarek Ramazan günlerinde, her iftar ve sahurda, bir de muhacir misafir düşünün sofranıza.

‘BİZİM İŞİMİZ SADECE İYİLİK’

Deniz Feneri’mizin ilk ışıkları 1996 yılının mübarek Ramazan ayında gülümsedi yoksullara, yetim ve öksüzlere. Engelliler, dullar, yaşlılar ve kimsesizler o ışıkla kendilerini daha iyi, daha güçlü hissettiler ve hayata tutundular. Deniz Feneri iyilik hareketinin destek verdiği ilk yoksul çocuklar, liseyi bitirip üniversiteli oldular.

Deniz Feneri’nin kendilerine umut ışığı olduğu ve kurtardığı mazlum ve mağdurların sayıları milyonları geçti. Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de, ‘Kim bir canı kurtarırsa tüm insanlığı kurtarmış gibidir’ buyuruluyor. (Maide, 32)

Sizin gibi yüzbinlerce iyi yürekli hayırseverlerimiz sayesinde ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında milyonlarca ‘can’ yalnız olmadığını, en zor zamanlarında kardeşlerinin yardım elinin üzerlerinde olduğunu hissetti. Deniz Feneri, bugüne kadar dünyanın 55 ülkesinde ve ülkemizin neredeyse her karış toprağında ihtiyacı olan gönlü kırık insanlara iyilik ışığını ulaştırırken, onlara, Hz. Âdem’den ötürü eş ya da İslam’dan dolayı kardeş olduğumuzu tekrar tekrar hissettirdi.

Biz bu Ramazanda 23. iyilik yaşımıza bastık. İyi ki siz hayırseverlerimiz varsınız. İyi ki Deniz Feneri var. Ramazan’ın rahmet ikliminde size ve sevdiklerinize sağlıklı uzun ömürler, işlerinizde bereket, evlerinizde huzur, hayırlarla dolu bir Ramazan geçirmenizi diliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi