FATİH BATTAR

Yeni adli yıl açılış töreninde bir konuşma yapan Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca; yeni dönemde yargıda hedef süreler uygulamasıyla soruşturma ve davaların daha makul sürelerde bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Adalet camiasının 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe girişimi sonrasında içine düştüğü tüm zorluklara rağmen gerek darbe girişiminin hemen sonrasında ve gerekse bugüne değin devam eden süreçte gösterdiği asil duruş ile "Hukukun üstünlüğü" ilkesinin ayakta kalmasını sağladığını belirten Ağca; “Bu süreçte bütün bu zorluklara rağmen ikinci derece yargılamasına geçilerek 11 Bölge Adliye Mahkemesi faaliyete geçirilmiş, onarıcı adaletin tesisi için uzlaştırma ve arabuluculuk müesseseleri hızlı ve etkin bir şekilde uygulamaya konulmuştur. Ayrıca alacakların daha etkin tahsili için yeni icra modeli uygulamasına da başlanmıştır.” dedi

Yeni dönemde "Yargıda hedef süreleri" uygulamasıyla soruşturma ve davaların daha makul sürelerde bitirilmesi hedeflendiğini belirten Ağca; “Bunun  sağlanabilmesi için hakimler ve savcılar kurulu ile adalet bakanlığımız hem hakim savcı hem de adalet personeli ihtiyacının karşılanması için ciddi çabalar göstermektedir. Çorum ilimizde de arabuluculuk ve uzlaştırma büroları faaliyete geçmiş etkin şekilde çalışmaktadırlar. Ayrıca adliyemiz ek binasında pilot icra müdürlüğümüz yeni icra modeli kapsamında faaliyete başlamış olup mevcut 4 icra dairesinden birisi daha sisteme dahil edilmiştir. Kalan 3 icra dairesininde yeni modele dahil edilmesi için gerekli işlemlere devam edilmektedir. Önümüzdeki süreçte tüm bu anlatılan çabalar neticesinde daha hızlı daha etkin ve daha adil bir yargı faaliyetinin gerçekleşeceğine olan inancımızın tam olduğunu belirterek hepinizin yeni adli yılının hayırlara vesile olmasını dilerim.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi