Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, A Haber canlı yayınında Murat Onur'un sorularını cevapladı. Aşgın, Çorum için hazırladığı projeler hakkında açıklamalarda bulundu. 

“Yerel anlamda biz gönül belediyeciliğine çok inanıyoruz” diyen Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ında vizyonu bu. Kenar mahallelerimizden başlayarak 15 mahallemizin bütün problemlerini çöze çöze merkeze geleceğiz ve 1994 ruhunu yeniden ihya edeceğiz. Katılımcı yönetişim anlayışımızın gereği olarak da bütün hemşehrilerimizi bu anlayışın içerisine dahil ederek Allah'ın izniyle el birliği ile şehrimizi çok daha güzel noktalara getireceğiz. Çorum 2003 yılından beri hizmet belediyeciliğine çok alışık bir şehir. Hizmeti almış bir şehir. Bu hizmetler artarak devam edecek. Engellilerimiz, yaşlılarımız, çocuklarımız, gençlerimiz, esnaflarımız ve bütün hemşehrilerimiz için ulaşımdan alt yapıya, kültür sanattan spora kadar bir çok alanda birçok hizmete imza atacağız" dedi.  
 

‘ŞİMDİ HİZMET VE  HEMŞEHRİLERİMİZE HİZMETKÂR OLMA ZAMANI’
Aşgın, "31 Mart yerel seçimlerde şehrimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a onun davasına vizyonuna ve onun emaneti olan şahsıma sahip çıktı. Projelerini ilk açıklayan biz olduk. Hemşehrilerimiz projelerimizi anladı bizlere değer ve kıymet verdi. 10 bine yakın bir oy farkıyla hizmet belediyeciliğinden yana, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan ve AK Parti'den yana tavrını net olarak ortaya koydu. Şimdi hizmet zamanı, hemşehrilerimize hizmetkâr olma zamanı. Bundan sonra yapacağımız işlerle nice beş yıl, on yıl, onbeş yıl AK Parti Belediyeciliği anlayışı devam edecek. Ben hemşehrilerimize gönülden ve yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.

 

‘GIPTAYLA BAKTIĞIM,  LİDER OLARAK GÖRDÜĞÜM BİR İNSAN’
Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, "1994 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi birinci sınıf öğrencisiydim. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayımızdı. Yatığı konuşma da "Sessiz yığınların sesi olmaya geliyoruz" diye gür sesiyle söylediğinde afişlerini asan kardeşlerinden bir tanesiydim. Gıptayla baktığım,  lider olarak gördüğüm bir insanla yan yana yol yürümek onur veriyor. Böyle bir lidere sahip olduğumuz için gururluyuz. Çorumlu Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı ve adamlarını çok seviyor. 31 Mart seçimlerinde bunun en güzel örneğini gördük” şeklinde belirtti.

 

‘SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN ZİRVE UYGULAMALARINI ŞEHRİMİZDE HAYATA GEÇİRECEĞİZ’
Projelerinden de bahseden Aşgın, "Tarihi bedesten, bilim üssü, Çorumminia, Amfi Tiyatro, Kongre ve Kültür Merkezi, Panoramik Müze, Güneş Enerji Santrali, Hıdırlık Külliyesi, Kent Müzesi, Kale Restorasyonu, Seyir Kulesi, Gençlik Kampları, Refakatçi Misafirhanesi, Hanımeli Çarşısı, Çocuk Köyü Projesi, Engelsiz Kafe gibi bir çok projemizi hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Ayrıca Millet Bahçesi'nin içerisindeki kafeyi belediye sosyal tesisi yapacağız. Hemşehrilerimiz buradan ‘5 yıldızlı’ bir otel konforunda hizmet alacak. Ücretleri çok cüzi olacak. Sosyal belediyeciliğin en zirve uygulamalarını tüm Türkiye'ye örnek olacak şekilde şehrimizde hayata geçireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı. 

Editör: Haber Merkezi