Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Sosyal Güvenlik Programı Öğrencileri ve Bölüm Öğretim Elemanları 15 Temmuz Şehitleri Müzesi’ni ziyaret etti.


Ziyarete, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Mustafa Ceylan ve Dr. Öğretim Üyesi Güngör Karakaş, Sosyal Güvenlik Programı Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Ercan Onay ve Sosyal Güvenlik Programı öğrencileri katıldı.
Yapılan açıklamaya göre, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve öğretim elemanlarına Müze Yöneticisi Bilgehan Geniş eşlik ederek, müze hakkında detaylı bilgiler verdi. 15 Temmuz şehitlerimizin anısının yaşatıldığı bu müzede, öğrenciler darbe girişimi gecesi yaşananları anlatan fotoğraf sergisini gezdi. Ayrıca müzede, 15 Temmuz günü, vatanı uğruna gözlerini kırpmadan şehit düşen 12 şehidimizin bal mumu heykellerinin ve özel eşyalarının bulunduğu sergiyi gezdi.


Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık, öğrencilere müze konferans salonunda FETÖ yapılanması ve 15 Temmuz süreci hakkında bir sunum yaptı. Işık, yaklaşık kırk yılı aşkın bir sürede devletin kurumlarına sızan FETÖ’nün zamanla küresel güçlerle kirli ilişkiler üzerinden bir ihanet ve hıyanet projesine dönüştüğünü ve nihayet bu çirkin ve kanlı yüzünü 15 Temmuz gecesi bütün çıplaklığı ile açığa vurduğunu kaydetti. Işık, 15 Temmuz’da hedeflenenin bir darbeden çok daha fazlası olduğunun altını çizerek asıl amacın Türkiye’nin işgal ve paylaşım projesi olduğunu belirtti. 


“15 Temmuz gecesinin karanlığını, aziz milletimizin feraset, basiret ve cesareti aydınlığa dönüştürmüştür” diyen Işık, “Cumhurbaşkanımızın davetiyle birlikte sel olup sokakları dolduran milletin evlatları canları, kanları pahasına hainlere dur dedi. 249 şehidimizin canları, 2196 yaralı gazimizin kanları, binlerce vatan evladının kahramanca direnişi ile devletimizin bekası milletimizin birlik ve bütünlüğü korundu. Bu şehit ve gaziler arasında sizler gibi üniversite hatta lise öğrencileri de vardı. 15 Temmuzların bir daha yaşanmaması için elimizdeki en büyük sermaye milli birlik ve bütünlüğümüzdür. Bunu korumak için siyasi düşüncelerimiz, dünya görüşlerimiz, inançlarımız her ne olursa olsun milli ve manevi değerlerimiz etrafında sevgi ve hoşgörü ikliminde kenetleneceğiz.” diye konuştu. 


Işık, kendilerini samimi ve içtenlikle ağırlayan 15 Temmuz Şehitleri Müzesi Yöneticisi Bilgehan Geniş’e de teşekkür etti.