Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversite öğrencilerinin yaz döneminde kamu kurum ve kuruluşlarında geçici olarak çalışmalarına olanak sağlayan Sosyal Çalışma Programı için başvuruların haziran ayında başlayacağını belirtti. 

Alkan, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl "Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"te yapılan değişiklikle, üniversite öğrencilerine yaz döneminde kamu kurumlarında kısmi süreli çalışma fırsatı tanındığını hatırlattı.

Üniversite öğrencilerinin çalışma hayatı ile tanışmasını sağlamak, gençlere çalışma disiplini kazandırmak ve insani değerlerin geliştirilmesini desteklemek amacıyla hayata geçirilen projenin İŞKUR aracılığıyla uygulanacağını aktaran Alkan, "İlk defa bu yıl uygulanacak Sosyal Çalışma Programı için program hedefine bağlı olarak toplumsal sorumluluk ve farkındalık bilinciyle sosyal çalışma olgusu oluşturmak ve etkin sonuç elde etmek amacıyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yapılmış olup 2019 Haziran ayı itibarı ile uygulanmaya başlıyor." ifadesini kullandı.

Alkan, Sosyal Çalışma Programı kapsamında kamuda çalışacak öğrencilere günlük 67,36 lira ücret ödeneceğini belirterek şunları kaydetti: 
"Üniversite öğrencilerinin bulundukları şehirlerde, toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda hizmet sunan kamu kurum veya kuruluşlarında doğanın korunması, kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması, kütüphanelerin bakımı ve düzeni, kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi alanlarında nitelikli işlerde çalıştırılacaktır. Sosyal Çalışma Programı başvuruları 2019 Haziran ayından itibaren Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden alınacak. Başvurular öğrencilerin yaz döneminde bulanacakları İllerin İl müdürlüklerine müracaat ederek başvuru yapabilecektir."

Editör: Haber Merkezi