Çorum Atatürk Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri sözde ermeni soykırımı iddialarını kınadı.
Yapılan açıklamaya göre, tüm öğrencilerin hazır bulunduğu bahçe toplantısında konuşan okulun Tarih Öğretmeni Sabahattin Akın, Ermeni tarihinden, Ermenilerle Türkler’in geçmişteki birbirlerine olan saygısından ve hoşgörüsünden söz etti. Akın, “Daha sonra Batılı devletlerin Osmanlı’yı yıkma amacıyla çevre toplulukları kışkırtmasından ve birinci dünya savaşında meydana gelen ölümlerden başlayıp günümüze geldi ve günümüzde 24 Nisan tarihinin birçok devlet tarafından Türkler’in yaptığı soykırım olarak kabul etmeye başladılar. Kesinlikle bir katliam olmadı, asıl soykırım Türkler’e karşı yapıldı.” dedi.

Bir şiirle programa katılan Nisanur Dağ'dan sonra,  Din Kültürü Öğretmeni Sami Erbaş kürsüye çıktı. Sözü edilen katliamın bir Türk, bir Müslüman tarafından yapılamayacağını, Allah'ın böyle bir eylemi Müslümanlara yasak ettiğini anlattı. Batının Müslüman ile terör, Müslüman ile katil sözcüklerini bir arada kullanarak bir algı oluşturmaya çalıştığını vurguladı.

Gençler adına konuşan 11/F öğrencisi Eren Erkan, tarihi gerçekler üzerinde durduktan sonra Türk gençliğinin memleketine, geleceğine sahip çıktığını söyledi. Böyle bir soykırımın asla yapılmadığını söyleyen Erkan, Atatürk  Anadolu Lisesi öğrencilerinin sözde soykırım iddialarını kabul etmediğini, bu iddiaları kınadığını söyledi.

Son olarak söz alan İngilizce Öğretmeni Ömer Ceylan da duygularını dile getirdi. Ceylan, özellikle tarihi iyi değerlendirmek gerektiğini, gençlerin bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini anlattı.  

Editör: Haber Merkezi