M.BURAK YALÇIN

Çorum Belediyesi’nde çalışan işçiler yapılan sözleşmeyi halay çekerek kutladılar.

Önceki akşam Yıldız Park’ta Çorum Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi programının sonunda işçiler sözleşmeyi davul-zurna eşliğinde halay çektiler.

EN DÜŞÜK MAAŞ ALAN İŞÇİYE YÜZDE 37 ZAM

Sözleşmeye göre, en düşük maaş alan işçilere yüzde 37 zam yapıldı. 10 ikramiye alan işçilerin yeni sözleşmede 42 ikramiye artırılarak 52 ikramiyeye çıkartıldı. Bu artışın maaşlara her ay yansıtılacağı belirtildi.

Sosyal yardımlarda ise aile yardımı, devlet memurlarının seviyesine çıkartıldı. Evlilik ve çocuk yardımları, günlük yemek ücretleri artırıldı. Aylık yakacak yardımı yapılması öngörüldü. Dini bayramlarda yapılan yardımların oranında yüzde 87, öğrenim yardımında yüzde 91 artış yapıldı.

EN DÜŞÜK YEVMİYE 101 TL OLDU

Bunların dışında daha önceden olmayan, mama, bez, sünnet yardımı gibi yardımlarda sözleşmeye eklendi. Yapılan görüşmeler neticesinde en düşük yevmiye 88 TL’den 99 TL’ye çıkarıldı. Yevmiyelere 2’şer lira daha ilave eden Belediye Başkanı Zeki Gül, böylece en düşük yevmiyeyi 101 TL’ye çıkardı. Bu rakamla birlikte işçilerin yevmiyelerinde yüzde 16,5’lik bir artış yapılmış oldu.