Saadet Partisi Çorum Belediye Başkan adayı Kemal Kurt, Çorum İmam Hatipliler Derneği'ni (ÇORİMDER) ziyaret etti.
Ziyarette kendisine Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, İl Başkan Yardımcısı Osman Kurşun eşlik etti.

‘MÜSLÜMAN ŞUURLU OLMALI’
İmam Hatip okullarının amacının şuurlu gençler yetiştirmek olduğuna vurgu yapan Saadet Partisi Çorum Belediye Başkan adayı Kemal Kurt, "Tarihte iki müslüman devletin birbirleri ile savaştığına şahit olduk. Bunu şuurlu bir topluluk olarak yetişmelerine bağlamak mümkündür. Şuurlu bir toplum olarak yetişselerdi kesinlikle birbirleri ile savaşmışlardı. Bundan dolayıdır ki bu iki devletin şuurlu bir topluluk olarak görmek mümkün değil, Müslümanların birbirleri ile savaşmaması için şuurlu olarak yetiştirilmeleri gerekir" dedi.

‘İMAM HATİPLİLER TOPLUMA YÖN VEREN OLMALIDIR’
İmam Hatiplilerin toplumun ıslah edilmesinde büyük bir rol alması gerektiğine işaret eden Kurt, "Kıyamete kadar peygamber gelmeyecektir. Bunun için topluma yön verecek olan İmam Hatiplilerdir. Çarpık düzeni düzeltecek İmam Hatipliler olacaktır. Bunun için hepimize görev düşüyor ve sizlerin ve bizlerin çok çalışması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

‘GÖĞSÜMÜZÜ KABARTAN BİR DERNEKTEYİZ’
"Göğsümüzü kabartan bir dernekte olmaktan mutluluk duyuyoruz" diyen Kurt, Müslümanın İslamdan başka davası olamayacağını kaydetti.

‘TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE KATKI SAĞLAMAYA ÇALIŞACAĞIZ’
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyraz, Kemal Kurt'un belediye başkan adaylığının hayırlı olması temennisinde bulundu.
Derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren Boyraz, gençlere kazanarak harcamanın yollarını öğrettiklerine vurgu yaptı.
Çorum'daki İmam Hatip Okulları hakkında da bilgi veren Boyraz, dernek olarak çalışmaları memleketin geleceğine katkı sağlamak için yaptıklarını, gençlerin daha iyi yetişmelerini sağlayarak, Türkiye'nin geleceğine katma değer katmaya çalıştıklarını ifade etti. (Haber Merkezi)