FATİH BATTAR

Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Yamaner ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Erkan Demirkan, Spor Fakültesi ve Sağlık Fakültesi’ne öğrenci alımları ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu’nun fakülteye dönüşmesinin ardından geçtiğimiz yıl ilk defa lisans düzeyinde öğrenci alımına başlayan Spor Bilimler Fakültesi’nde bu sene öğrenci kontenjanı 400 olarak açıklandı.

Spor Bilimleri Fakültesi olarak bu sene 6 programda toplam 400 öğrenci alacaklarını belirten Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Yamaner, başvuruların www.kayit.hitit.edu.tr adresinden online olarak 01-05 Ağustos tarihleri arasında yapılabileceğini söyledi.

Sınav tarihinin ise 08-11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirileceğini aktaran Yamaner, bu sene ilk defa Rekreasyon programına engelli öğrenci alımı gerçekleştireceklerini kaydetti.

Geçtiğimiz yıl Spor Bilimleri Fakültesi’ne 2 bin 800 öğrencinin başvurduğunu belirten Yamaner, geçen sene bütün programlarda 220 olan taban puanını bu sene 200’e düşürdüklerini ifade etti.

Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü’nde taban  puanının 230 olduğunu belirten Yamaner, bu bölüme Spor Lisesi’nden başvuranlar için taban puanının 180 olduğunu söyledi.  Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü’ne 28 erkek, 28 kadın, 7 milli ve 7 engelli öğrenci olmak üzere toplam 70 öğrenci alınacağını belirten Yamaner, diğer bölümlerin taban puanı ve kontenjanı ile ilgili şu bilgileri verdi; “Antrenörlük Eğitimi bölümünün taban puanı 200. Mili sporcularımız ise 180 puan üzerinden başvuru yapabilecek ama milli sporcularımızın olimpik olma zorunluluğunu getirdik. Antrenörlük Eğitimi bölümü normal ve ikinci öğretim olmak üzere 2 öğretimden oluşmakta. Normal eğitim bölümüne 28 erkek, 28 kadın, 7 milli ve 7 engelli öğrenci olmak üzere toplam 70 öğrenci alacağız. Antrenörlük bölümü ikinci öğretimde ise 24 kadın, 24 erkek, 6 milli ve 6 engelli öğrenci olmak üzere 60 öğrenci alacağız. Spor Yöneticiliği bölümünde taban puanımız 200. Bu bölümümüz de iki öğretim oluşmakta. Normal öğretimde bu bölümümüze 28 erkek, 28 kadın, 7 milli ve 7 engelli olmak üzere 70 öğrenci, ikinci öğretimde de aynı şekilde 70 öğrenci alacağız.”

Bu sene ilk defa Rekreasyon bölümüne engelli öğrenci alacaklarını bildiren Yamaner, engelli öğrenciler için taban puanını 100 olarak belirlediklerini ifade etti. Yamaner, engelli öğrencilerin doktordan alınan rapor doğrultusunda istediği branştan sınava girebileceğini dile getirdi.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Erkan Demirkan da Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne öğrenci alımı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak Hemşirelik Anabilim dalında toplam 10 öğrenci kontenjanı olduğunu açıklayan Demirkan, 3 öğrencinin yatay geçiş kontenjanından, 3 özel öğrenci ve yabancı öğrenci kontenjanın olduğunu söyledi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne başvuruların 27 Ağustos’tan itibaren Hitit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün web sayfasından online olarak gerçekleştirilebileceğini belirten Demirkan, online kayır işlemleri sırasında adaylardan istenen başvuru evrakları sisteme yükleneceğini, adayların online kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra enstitüye herhangi bir belge göndermeyeceğini bildirdi.

Başvuruların 27-31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirten Demirkan, 7 Eylül’de mülakata hak kazanan adayların açıklanacağını, mülakatların ise 10-11 Eylül tarihlerinde yapılacağını belirterek, sonuçların ise 14 Eylül’de açıklanacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi