Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından son Valiler Kararnamesi ile Çorum Valisi olarak atanan Mustafa Çiftçi Çorum İmam Hatipliler Derneği’ne (ÇORİMDER) iade-i ziyarette bulundu.

Ziyarette Çorum İmam Hatipliler Derneği’ne Başkanı Ayhan Boyraz, ÇORİMDER kurucu yönetim ve istişare kurulu üyesi olan aynı zamanda AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Algül, ÖNCÜ Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Yüksel, ÇORİMDER Yönetim Kurulu Üyeleri ve ÖNCÜ Yönetim Kurulu Üyeleri hazır bulundu.

Yapılan açıklamaya göre, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’yi dernek binasında ağırlayan ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyraz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Boyraz, derneğin valiye hoşgeldin ziyaretleri sırasında davet ettikleri “Sıra Bizde” şiir dinletisi programlarına teşrif ettikleri için Vali Mustafa Çiftçi’ye teşekkür etti.

Derneklerinin kuruluş amaçlarından bahseden Boyraz, “1953 yılında kurulan İmam Hatip okulumuzdan 65 yıl içerisinde okulumuzdan mezun olanları ve okuyan öğrencileri bir araya getirmeyi ve buluşturmayı hedefliyoruz. Bunun için Çorum düğünlerinin vazgeçilmez başyemeği olan Keşkek yemeği adı altında yılda bir defa “Keşkek Günü” düzenliyoruz” dedi.

Derneğin yaptıkları sosyal aktiviteleri hakkında bilgi veren Boyraz, “İmam Hatipliyiz ama İmam Hatipçi değiliz” diye konuştu.

AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın ise belediye başkanı seçildiği takdirde Vali Mustafa Çiftçi ile aynı yolda yürüyerek Çorum’a hizmet etmekten mutlu olacağını söyledi.

İade-i ziyaretten bulunmak için geldiğini belirten Vali Mustafa Çiftçi Çorum’a hizmet için STK’lar ile birlikte istişare yapacaklarını söyledi.

STK’ların düşüncelerine her zaman önem verdiğini belirten Çiftçi, Çorum’da görevde bulunduğu süre içerisinde STK’ların şehir için ve insanların yararına yapacakları tüm faaliyetlere destek vereceklerinin altını çizdi.

STK’ların bir toplumun can damarı olduğunun altını çizen Çiftçi, bir ülkede STK'lar her ne kadar güçlü ise o ülkenin de kalkınmışlığı da o kadar ileri derecede olur. Onun için birlik olmamız lazım. STK'larımızın beraber, olması birlik olması, aralarında iyi bağların kurulması geleceğimiz ve çocuklarımız için çok önemlidir" şeklinde konuştu.

İmam Hatip okullarının kız öğrenci meclis başkanları ile tanışan Vali Mustafa Çiftçi öğrencilerin okulları için bulundukları istekler konusunda yardım edeceğinin sözünü verdi.

Editör: Haber Merkezi