RECEP MEBET
Hitit Üniversitesi (HİTÜ) Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Akyol emekli oldu.

ÖSYM Aday Başvuru Merkezi ve Sınav Koordinatörlüğü’nde de 12 yıldır başarıyla görev yapan Süleyman Akyol, 35 yılı aşan memuriyet hayatını dün noktaladı.
HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, üniversite çatısı altında önemli hizmetlere imza atan Akyol’u tebrik ederek teşekkür plaketi verdi.

SÜLEYMAN AKYOL KİMDİR?
HİTÜ Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Akyol, 1963 yılında Çekerek’te doğdu.
İlk ve orta öğrenimini memleketinde tamamlayan Süleyman Akyol, üniversite tahsilinin ardından 1984 yılında memuriyet hayatına adım attı.
Sırasıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi, Maliye Bakanlığı ve Gazi Üniversitesi’nde çeşitli görevlerde bulunan Akyol, 2001 yılından bu yana Çorum’da görev yapıyordu.

ÜNİVERSİTENİN YAŞAYAN HAFIZASI
2001 yılında Gazi Üniversitesi'ne bağlı Çorum Mühendislik Fakültesi'ne Fakülte Sekreteri olarak atanan Süleyman Akyol, 2006 yılında Hitit Üniversitesi'nin kurulmasının ardından 2007 yılında ilk Rektörün atanması ile birlikte kuruluş aşamasında birçok birimde yöneticilik görevinde bulundu. 35 yılı aşkın kamu hizmeti bulunan Akyol, bu süre içerisinde Üniversitede birçok ilkleri de yaşamış oldu.
Bu kapsamda Çorum Mühendislik Fakültesi'ne kadrolu atanan ilk Fakülte Sekreteri, Hitit Üniversitesi'nin ilk Öğrenci İşleri Dairesi Başkanı (V), Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı (V), ilk İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı, ilk Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı ve ilk Genel Sekreter Yardımcısı olarak görevlendirildi. 

BAŞARILARLA DOLU 35 YIL
Öte yandan Hitit Üniversitesi’nce 2009 yılında ilk kez hazırlanan "2010 - 2014 yıllarına ilişkin Hitit Üniversitesi Stratejik Planı" nın hazırlanmasında Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı ve Koordinatör olarak ekibiyle birlikte görev yaptı. 
Hitit Üniversitesi'nin ilk "İç Kontrol Standartları Eylem Planı"nın hazırlanmasını koordine ederek, ekibiyle birlikte kısa sürede hayata geçirdi. Oluşturulan bu ilk "Eylem Planı" dönemin Maliye Bakanlığı ilgili birimlerince takdir ile karşılanarak söz konusu dönemde Bakanlıkça tüm üniversiteler için ‘örnek plan’ olarak gösterildi. 
Hitit Üniversitesi’nin 2009 yılına ilişkin yapılan Sayıştay denetimleri sonucunda ekibiyle birlikte Sayıştay Başkanlığı tarafından ilk kez "Takdir Belgesi" ile ödüllendirildi. 
Akyol, bu görevlerle birlikte; Koordinatörlüğünü Hitit Üniversitesi Rektörünün yapmış olduğu İl Sınav Koordinatör Yardımcılığı (ÖSYM, Anadolu Üniversitesi/AÖF, Atatürk Üniversitesi/AÖF, İstanbul Üniversitesi/AUZEF) görevini 11 yılı aşkın bir süre ile yürüttü. 

Hitit Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü (BAP) görevini uzun bir süre yürüttü. Ayrıca 2011 - 2012 yıllarında yaklaşık 1,5 yıl süreyle Hitit Üniversitesi Genel Sekreter V. olarak görev yaptı. 
Akyol, bu hizmet süresi içerisinde gerek Üniversitede, gerekse il düzeyinde birçok kurul ve komisyonlarda görev aldı.
Hitit Üniversitesi’nin tanıtımı amacıyla yurt içi ve yurt dışında düzenlenen pek çok organizasyonda da görev alan Akyol, 35 yılı aşan memuriyet hayatını tamamlama kararı alarak emekliye ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi