RECEP MEBET

Ufka Yolculuk 6. Bilgi ve Kültür Yarışması ödül töreni önceki gün Çorum’da gerçekleşti.

Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleşen törene Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Alaca Belediye Başkanı Muhammed Eyvaz, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak, bazı daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sunuculuğunu Ferit İncel’in üstlendiği program, Ulucamii Müezzini Hasan Çakmak’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

‘SÜNNET OLMADAN ÜMMET OLMAZ’

Çorum Eğitim Derneği (ÇED) Başkanı Selim Kaya’nın açış konuşmasıyla devam eden programda Ufka Yolculuk Yarışması’yla ilgili bilgiler verildi.

“İslâm karşıtlarının sünnet-i seniyyeye saldırıyorlar” diyen Selim Kaya, “Sünnet olmadan ümmet olmaz” diyerek gayelerinin bir yarışmadan öte hak ve batıl mücadelesine destek vermek olduğunu söyledi.

Kuran ve sünnet bütünlüğü temasıyla bu yıl 6.’sı düzenlenen yarışma ile ümmete ve millete faydalı nesiller yetişmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Kaya, Ufka Yolculuk Yarışması’na sponsor olan ve katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Törende kürsüye gelen Ufka Yolculuk İl Temsilcisi Mesut Cankaloğlu ise dünya çapında 98 ülke, Türkiye’nin 81 il, 853 ilçesindeki 2 bin 391 okulda düzenlenen yarışmaya 1 milyon 297 bin 344 yarışmacının katıldığını söyledi.

92 gönüllünün görev aldığı Çorum’daki yarışmaya 12 sınav merkezinde 4 bin 475 yarışmacının katıldığını anlatan Mesut Cankaloğlu, emeği geçenlere ve katılımcılara şükranlarını ifade etti.

‘SAHABELERE GÜVENİ SARSMAK İSTİYORLAR’

Programda, ‘Kuran ve Sünnet Bütünlüğü’ konulu bir konferans veren Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak, kıyamet kopuncaya kadar ümmetin son rehberinin Hz. Muhammed (S.A.V) ve son kutsal kitabın da Kuran-ı Kerim olduğunu vurguladı.

Müslümanlar’ın hassasiyeti nedeniyle Kuran’a söz söylemeyi göze alamayan çevrelerin Hz. Peygamber’in sünneti üzerinden saldırıya geçtiklerine işaret eden Prof. Dr. Abdullah Çolak, “Batılı şarkiyatçıların en fazla üzerinde çalıştıkları konu sahabelerdir. Ashaba güveni sarsarak hadisleri İslâm’ın kaynağı olmaktan çıkarmaya çalışıyorlar. Halbuki sünnet devreden çıktığında Kuran’da olmayan meseleleri izah güçleşir” dedi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Yapılan konuşmaların ardından geçilen ödül töreninde 10 yaşından küçüklerin katıldığı A Kategorisi’nde birinci Yüsra Aşkın, ikinci Kayra Eren Ünlüeroğlu ve üçüncü Nilay Çeviksoy’a, B Kategorisi (10-14 yaş arası)’nde birinci Yasin Yazıcı, ikinci Melih Malik Mazlum ve üçüncü Esra Nur Gül’e; C Kategorisi (14-19 yaş arası)’nde birinci Ayşe Koçak, ikinci Enes Yazıcı ve üçüncü Aleyna Nur Ölçer’e; D Kategorisi (19-30 yaş arası)’nde birinci Hiranur Kara, ikinci Tuğba Genç ve üçüncü Amine Nur Bingöl’e; E Kategorisi (30 yaş üstü)’nde ise birinci Ayşe Gün, ikinci Üzeyir Yazıcı ve üçüncü Cennet Kocabaş ile tüm kategorilerde ilk 10’a giren toplam 50 yarışmacıya ödülleri verildi.

Dereceye giren yarışmacılar ödüllerini protokol üyeleri ve sponsorların elinden aldılar.