FATİH AKBAŞ
Çorum Belediye Meclisi’nin 2019 yılı son toplantısında 2020 yılı gelir tarifesi kabul edildi.

Belediye Meclisi Salonunda Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü’nün başkanlığında yapılan toplantıda Belediye’nin 2020 yılı gelir tarifesi görüşülerek kabul edildi.

Gündem maddesi hakkında açıklama da bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, Belediye’nin kesintisiz su sağlamak için çalışmalara devam ettiğini ve bu kapsamda DSİ ile projeler yaptığını ifade ederek, “Yapılan su yatırımlarından dolayı her ay DSİ’ye 1 milyon liranın üzerinde ödeme yapıyoruz” dedi. Çöplü, suya ortalama yüzde 10 civarında zam yapıldığını belirtti. Çöplü, il dışına yapılacak cenaze nakillerinin de ücretsiz hale getirildiğini de sözlerine ekledi. 
Gündem maddesi üzerine söz alan CHP’li üye Gazi Uysal, seçimlerde su indirimi vadi verildikten 7 ay sonra çark edildiğini belirterek, “Gizli zamlar yapıldı ve vatandaşlara verilen sözlerden çayıldı zam yapıldı. Suda indirim sözünün bir aldatmacadan olduğunu belirtiyoruz. CHP grubu olarak suya zamma karşı çıkıyoruz” dedi. 

CHP’li meclis üyeleri Ahmet Özdel, Erkan Özbal ve Rüştü Çağlar da yaptıkları konuşmalarda 2020 yılı gelir tarifesine yönelik eleştirilerini dile getirdiler.
Konuşmaların ardından gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Suya yapılan zam ile 0-10 ton arası 1,79 TL’den 1,95 TL’ye, 11-30 ton arası 2,30 TL’den 2,50 TL’ye yükseltilirken 31 ton ve üzerinde ise 4,50’den 3,50’ye indirildi.
Resmi kurumların kullandıkları su ücreti ise 2,69 TL’den 2,92 TL’ye yükseltilirken esnaf ve sanayi tesisleri ile diğer su tarifelerinde ise herhangi bir değişiklik yapılmadı.
Atık su ücretleri ise meskenlerde 0,65 TL’den 0,71 TL’ye yükseltildi.