Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, Türkiye genelinde kış lastiği uygulamasının 1 Aralık 2019 tarihi itibariyle başlayacağını belirterek sürücüleri uyardı.

Kış lastiği bulundurmayan ticari araç sürücülerine 2918 sayılı KTK’nın 65/A maddesince 625 lira para cezası uygulanacağını hatırlatan Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin;  ‘’Türkiye genelinde şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar kış lastiği zorunluluğu 1 Aralık 2019 tarihi itibariyle başlayacak. Uygulama 1 Nisan 2020 tarihine kadar devam edecek.  Kış aylarının yaklaştığı bu günlerde herekesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum’’ dedi.

Sürücülere tavsiyelerde de bulunan Şahin; ‘’Kış aylarının gelmesiyle birlikte araç sürücülerinin daha dikkatli olmaları gerekiyor. Araçlarını kış ayına hazır hale getirmeleri hem kendileri için hemde insanlar için faydalıdır. Kış lastikleri hayat kurtarır. O nedenle herkesin bu konuya duyarlı olması gerekiyor. Araçlarımızda her duruma karşı kesinlikle zincir de bulunduralım. Özellikle kışın karlı havalarda zincir kullanma mecburiyeti meydana geleceğinden araçlarının lastiklerine uygun olarak zincir bulundurmaları gerekmektedir. Yolculuk esnasında bu zincirlerin kesinlikle her aracın bagajında olması gerekir’’ dedi.