Türkiye'nin kamu-özel yapısı ile en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan ve ülke genelinde 700'den fazla odası ve  binlerce üyesi bulunan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nun (TŞOF) 31. Olağan Genel Kurulunda sektörün sorunlarıyla ilgilenecek bir Danışma Kurulu Meclisi oluşturuldu.

Yapılan açıklamaya göre, Türkiye'deki tüm ulaşım sektörlerini kapsayan ve 29 kişiden oluşan TŞOF Danışma Kurulu Meclisine Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin de seçildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tahsin Şahin, TŞOF Danışma Kurulu Meclisinin sektörün yaşadığı sorunlara yönelik çözümlerin üretileceği, fikir ve düşüncelerin tartışılacağı, projelerin ortaya konulacağı, hızlı kararların alınacağı ve kararların hükümete sunularak uygulamaya koyulacağı bir yapı olduğu söyledi. Sektör temsilcileri açısından TŞOF Danışma Kurulu Meclisinin heyecan ve umut verici bir gelişme olduğunu ifade eden Şahin, bunun TŞOF tarihinde de bir ilk olduğunu vurguladı.

İLK TOPLANTI ANKARA'DA YAPILDI

İstanbul, Ankara, İzmir ve Kocaeli gibi büyükşehirlerden temsilcilerinde yer aldığı  TŞOF Danışma Kurulu Meclisinin ilk toplantısını Ankara'da yaptığını kaydeden Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, TŞOF Genel Başkanı Fevzi Apaydın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ulaşım sektörünün sorunlarının ele alındığını bildirdi. Toplantıda kamyon, TIR, nakliye, taksi ve özel halk otobüsleri ile ilgili ayrı ayrı alt komisyonlar oluşturulduğunu dile getiren Şahin, sorunlara ilişkin hazırlanacak raporların en kısa sürede ilgili yerlere aktarılacağını bildirdi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi