RECEP MEBET
Diyanet-Sen Çorum Şubesi tarafından düzenlenen ‘Şubat Ayı Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’ önceki gün gerçekleşti.
Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Diyanet-Sen Genel Sekreteri Mehmet Ali Güldemir, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yaman ve Ali Güzeldal, Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Saatcı, Türkiye Diyanet Vakfı İl Temsilcisi Mustafa Ersoy, Diyanet-Sen Şube Başkanı Ali Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Hanımlar Komisyonu Başkanı Nurhan Yıldırım, İlçe Başkanları ve sendika üyeleri katıldı.
Sunuculuğunu İsmail Şanal’ın üstlendiği program, Ali Güzeldal’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Divan Başkanlığı’nı Mehmet Yaman’ın yaptığı toplantıda Erdem Kayabaş ve Yasin Çakın ise katip üye olarak görev aldılar.

 

‘ÇAKMA SENDİKACILARA DİKKAT!’
Toplantının açış konuşmasını yapan Diyanet-Sen Şube Başkanı Ali Yıldız, “Diğerlerine göre değil, değerlere göre sendikacılık yapıyoruz” dedi.
Din görevlilerine hiçbir katkısı olmayan ve söyleyecek sözü olmayan bazı kimselerin sendikacılıktan çok birilerinin algılarına hizmet ettiğini belirten Ali Yıldız, “Diyanet camiasında fitne ve fesada yol açan bu tür çakma sendikacılara karşı dikkatli olun” uyarısında bulundu.
Yıldız, “Fitnecilere karşı dava bayrağımızı daha ileri taşımak için gece-gündüz mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
3600 ek göstergeden 4/B’li personelin durumuna, Hanımlar Komisyonu’nun taleplerinden fahri ve vekillerin özlük haklarının düzenlenmesine kadar pek çok konuda istişarelerde bulunacaklarını anlatan Yıldız, gerçekleştirdikleri sendikal faaliyetlerden de bahsetti.
Şubat ayının ‘Şehitler Ayı’ olduğunu da dile getiren Yıldız, bu ay içerisinde vefat eden İskilipli Atıf Hoca ve merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı rahmetle andıklarını söyledi.
“Dünyanın neresinde olursa olsun dertli kardeşlerimizin sıkıntısı bizim derdimizdir” diyen Yıldız, Diyanet-Sen Hanımlar Komisyonu’nun Yemen için gerçekleştirdiği yardım faaliyetinden övgüyle söz ederek emeği geçenlere teşekkür etti.
Selamlama konuşması için kürsüye davet edilen Hanım Komisyonu Başkanı Nurhan Yıldırım ise Yemen’e yardım için seferber olan sendika üyelerine katkıları için teşekkür etti.
Taleplerini, istişare kültürü içinde sendika yönetimine sunduklarını belirten Yıldırım, toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

 

‘12 BİN ÜYE İLE ÇORUM’DA YETKİMİZİ PERÇİNLEYECEĞİZ’
Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Saatcı, “9 bin 320 olan üye sayımızı Çorum’da 12 bine çıkararak yetkimizi perçinleyip hizmetlerimizi daha ileri taşıyacağımıza inancımız tam” dedi.
Diyanet-Sen İl Divan Toplantısı’nda konuşan Ahmet Saatcı, 3600 ek göstergenin tüm çalışanları kapsayacak şekilde çıkması ve 4/B’li çalışanların sıkıntılarının çözümü için gayret gösterdiklerini söyledi.
Üye sayısı bakımından Çorum’da tüm iş kollarında yetkili sendika olduklarını hatırlatan Saatcı, kendisini dinleyen Diyanet-Sen üyelerine seslenerek, “Bu yetki sizin eseriniz” diye konuştu.

 

‘ERDEMLİLER HAREKETİNİN DEVAMIYIZ’
Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Güzeldal, Memur-Sen’in İslâm tarihindeki Hilfu’l-Fudul (Erdemliler Hareketi)’nin devamı olduğunu söyledi.
Sendikalarının kurucu yöneticilerini rahmetle anarak sözlerine başlayan Ali Güzeldal, 1 milyonu aşan üyesiyle Memur-Sen’in alanında söz sahibi olduğunu kaydetti.
Diyanet-Sen’in 85 bin üyesi bulunduğunu hatırlatan Güzeldal, hayat sigortasından misafirhane ve anlaşmalı otel imkanlarına kadar sundukları hizmetlerden bahsetti. 
Güzeldal, “Allah için çalışmak, hizmet için koşmak, tatlı dilli olmak ve sorunları çözmek için çalışmak şiarımız” diyerek sözlerini tamamladı.

 

‘MÜCADELEMİZ ÖZLÜK ve ÖZGÜRLÜK’
Diyanet-Sen Genel Sekreteri Mehmet Ali Güldemir, “Mücadelemiz özlük ve özgürlük mücadelesi” dedi.
Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’nda konuşan Mehmet Ali Güldemir, sivil toplum kuruluşu olan sendikaların demokrasilerde 5. güç konumunda olduğunu söyledi.
Üyelerinin sosyal haklarını korumak ve geliştirmenin yanında toplumsal talep ve beklentilerin de sesi olduklarını anlatan Güldemir, “Merhum Genel Başkanımız Ahmet Yıldız’ın, ‘Din görevlilerine hizmet, dine hizmettir’ sözünden feyz alarak bu yola çıktık” ifadelerini kullandı.

Konfederasyonlarının kuruluş amacının bürokratik oligarşi ve statükoya son vererek yaşanabilir bir Türkiye’de onurlu bir hayat mücadelesi sürdürmek olduğunu vurgulayan Güldemir, “İnandığımız değerler ışığında özlük ve özgürlük mücadelesi veriyoruz. Kazanımlarımızı daha iyi noktaya taşımak için, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için İl Divan Toplantılarını düzenliyoruz” dedi.

“Günümüz iletişim ve yönetişim çağı” diyen Güldemir, “Gücünü üye sayısından alan Diyanet-Sen, imkansızı mümkün hale getirir. Mümkün olanları da hayata geçirir. Durduğumuz yer, düşmeye başladığımız yerdir. O nedenle çok çalışmamız gerekiyor. Hedefimiz 100 bin üye ile Toplu Sözleşme masasına daha güçlü bir şekilde oturmak ve daha fazla kazanım elde etmek” diye konuştu.

Toplantıda Divan Başkanlığı görevini yürüten Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaman ise, “Talepleri kazanıma dönüştüren sendika olarak çalışanların problemlerini en üst makamlara ileterek çözüm üretiyoruz. Bunun için de Allah’a şükrediyoruz” şeklinde konuştu.
 Dilek ve temenniler ile devam eden toplantının sonunda Diyanet-Sen Kargı İlçe Başkanı Ali Bal, Hanımlar Komisyonu Başkanı Nurhan Yıldırım, Başkan Yardımcıları Hatice Yiğit, Cemile Taşcı ve Sultan Bahriye Şimşek’e teşekkür belgeleri takdim edildi.