RECEP MEBET

Haber Merkezimizi arayarak konuyla ilgili eleştirilerini dile getiren bazı çevreciler, “Tarım arazileri hobiye kurban edilmesin” çağrısında bulundular.
Tarım alanında yaşanan olumsuz gelişmelerin, mevcut arazilerin daha titiz bir şekilde değerlendirilmesini zaruri kıldığını anlatan çevreciler, şehrin yanı başındaki verimli toprakların parçalanmasına göz yumulmamasını istediler.

 

‘MÜNBİT TOPRAKLAR RANTA KURBAN EDİLMESİN’
Çorum’un tahıl deposu konumundaki pek çok arazinin yakında zamanda hobi bahçelerine dönüştüğüne dikkat çeken çevreciler, “Münbit topraklarımız ranta kurban edilmesin” mesajını verdiler.
Miras yoluyla arazi parçalanmasının önüne geçmek isteyen devletin çeşitli yaptırımları hayata geçirip bazı köylerde arazi toplulaştırma projelerini uygulamaya koyduğunu hatırlatan çevreciler, “Böylesi tedbirlerin uygulanmaya çalışıldığı bir ortamda, hobi bahçesi adıyla verimli arazilerin parçalanmasına anlam veremiyoruz” açıklamasında bulundular.

 

‘ARAZİ TALANINA DUR DENİLSİN’
Üç-beş kilo meyve ve sebze yetiştireceğim düşüncesiyle oluşturulan hobi bahçeleri yüzünden pek çok yerdeki tarımsal üretim alanlarının vasfını yitirdiğine dikkat çeken çevreciler, ruhsatsız yapılaşma, su kaynaklarının düzensiz kullanımı ve evsel atıkların da verimli toprakları tehdit eden diğer etkiler olduğunu ifade ettiler.
“Böyle giderse, öz kaynaklarımızdan olan verimli tarım arazileri yakın bir gelecekte yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak” diyen çevreciler, yetkililere seslenerek, “Lütfen bu talana dur deyin” çağrısını dile getirdiler.