Çorum Belediyesi şehrin gelişen bölgelerinden Aşağı Sanayi bölgesinde yol genişletme çalışmalarına devam ediyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir Tarım Caddesi’nde devam eden yol genişletme çalışmalarını yerinde inceledi. İncelemede Zahir’e Fen İşleri Müdürü Miktad Yıldırım ve Yol Bakım Amiri Oktay Çalışkan eşlik etti.

Çorum’da ulaşımı kolaylaştırma ve daha konforlu hale getirmek için yol çalışmalarının devam ettiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir; “Şehrin farklı bölgelerinde alt yapı ve yol çalışmalarımız var. Bunların yanında yeni imara açılan bölgelerde de yol çalışmaları yapıyoruz. Şehrimizin yeni yaşam alanlarından birisi olacak olan Kentparkımızın da içinden geçen Tarım Caddemize bölünmüş yol yapıyoruz. Burada yeni açacağımız yol 20 metre genişliğinde olacak. Kent Parkımızın etrafında bulunan sokak ve caddelerin büyük bir kısmında alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. Tarım Caddesinde 400 metrelik kısımda 6400 metre küplük bir kazı çalışması yaptık. 9600 ton stabilize, 2600 ton mekanik serimi gerçekleştirdik. Alt yapı çalışmalarımızı tamamladıktan sonra yaklaşık 1500 ton sıcak asfalt seriminide gerçekleştireceğiz. Aşağı Sanayi bölgemiz konut alanı olacak. Bu bölgenin trafiğini de yeni açtığımız yollar sayesinde önemli ölçüde rahatlatacağız” dedi.

Tarım Caddesi, İskilip Caddesi’ne bağlanıyor

Çorum Belediyesi, Tarım Caddesi’ni İskilip Caddesi’ne bağlamak için çalışmaların devam ettiğini aktaran Zahir, mermerciler ve kerestecilerin bulunduğu bölgede yolda kalan kısımların yıkımı yapılarak İskilip Caddesi’ne bağlantısı yapılacağını açıkladı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi