BİNALİ YILDIRIM'A ÇORUM DAVETİ
TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ı ziyaret ederek Çorum'a davet eden Ceylan, Kaya ve Kavuncu, daha sonra Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüştü. Yaklaşık iki saat süren görüşmede Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, TİGEM, Hayvancılık ve DSİ Genel Müdürleri de hazır bulundu.

TIMARLI, DUTLUDERE VE OSMANCIK ŞEHİR GEÇİŞİ
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den Bayat, Sungurlu ve İskilip'te 80 bin dekar alanı sulayacak olan ve yüzde 50'si tamamlanan Tımarlı Sulama Projesi'nin bir an önce bitirilmesi istendi.
Vekiller, Osmancık ve Dodurga havzasını sulayacak olan Dutludere Projesi ile yüzde 80'i biten Osmancık Şehir Geçişi Kızılırmak Islahı'nın kalan kısmının tamamlanmasını talep ettiler.

 

SERTİFİKALI TOHUM VE HAYVANCILIK DESTEĞİ
TİGEM'in sertifikalı tohum desteğini artırmasını isteyen milletvekilleri, Çorum'da sertifikalı tohum ekiminin çok az olduğunu, bunun artırılması gerektiğine dikkat çektiler.
Milletvekilleri, Çorum'a hayvancılık desteklerinin artırılması ve özellikle de ziraat odaları kanalıyla sertifikalı tohum ekiminin yaygınlaştırılarak kentin tohum ihtiyacının yerelde karşılanmasını istediler. 

Editör: Haber Merkezi