HABER-YORUM/EROL TAŞKAN

Cumhurbaşkanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayınlanan tasarruf kararları, Çorum’u ne kadar etkileyecek.

Yeni hastane ve sağlıkta yeni birim çalışmalarıyla birlikte dört gözle beklediğimiz Ankara-Samsun Hızlı Tren Projesi tasarruf kararlarına takılacak mı?

Resmi Gazete’de yayınlanan esas ve kuralların Çorum’u ne kadar ve nasıl etkileyebileceği, olumsuz etkilerden kurtulabilmek için alınması gereken tedbirler ve yapılması gereken çalışmalarla ilgili Çorum kamuoyu tarafından merak edilenler arasında yer alıyor. 

Hükümetin yerel temsilcilerinin, gecikmeden konuyla ilgili yeni uygulamalar hakkında gerekli inceleme ve çalışmayı yaparak, kamuoyunu popülizmden uzak doğru bilgilerle aydınlatması yerinde bir adım olacaktır. 

Hızlı Tren,Tıp Fakültesi Morfoloji Binası, Diş Hastanesi, Eski Devlet Hastanesi, karayolu yatırımları, içme ve tarımsal sulamayı ilgilendiren büyük ölçekli yatırımlar vb. başta olmak üzere Çorum’un ihtiyacı olan öncelikler belirlenip, Cumhurbaşkanlığı’nın yeni tasarruf kararları hakkındaki genelgesine uygun hale getirilme adımları bugünden atılmalı. 

Çorum kamuoyu, her defasında çevre illerin siyaset gücüyle alıp kopardığı ayrıcalıklı yatırımlara yutkunarak bakarken, bu sefer de tasarruf tedbirleri bahanesiyle hak kaybına uğrayıp, bunun bahanesi olarak da tasarruf kararları gösterilmesine razı gelmez. 

2022-2024 yatırımlarını ilgilendiren Yatırım Programı Hazırlama Rehberi başlığıyla yayınlanan tüm ayrıntıların hafızlık yaparcasına ezberlenip anlaşılması ve ardından da ilgili kurumlardaki bürokratların kapısı, Çorum yatırımlarıyla alakalı olarak vaktinde ve dersine iyi çalışılmış olarak çalınması gerekir. 

AK Parti İl Başkanlığı başta olmak üzere, hükümetin yerel temsilcileri olan tüm siyasi yelpazenin bu anlamda yol haritası çizip, kısır siyaset görünümünden kurtularak derde derman adımlar atmasının tam da zamanı.
Zira Çorumlu artık, siyasilerin ayaküstü çekinilerek bir-iki kare fotoğrafa hapsedilmiş selam-kelam haberlerinden çok sıkıldı.