AHL PARK Alışveriş Merkezi’nde düzenli olarak yapılan dezenfeksiyon işlemleriyle sağlık ve hijyen için gerekli tüm önlemlerin alındığı belirtildi.

AHL Park AVM yetkilileri, her gün çok sayıda insanın ziyaret ettiği merkezde, dezenfeksiyon çalışmalarının titizlikler yürütüldüğünü söyledi:
Bu kapsamda yapılan çalışmaları paylaşan yetkililer, şunları kaydetti:

“AVM girişlerinde maskesi olmayan ziyaretçilerimize tarafımızdan ücretsiz maske verilmektedir. Her kapı girişinde fotoselli temassız dezenfeksiyon istasyonlarımız bulunmaktadır. Ziyaretçilerimizin temas etmeden dezenfekte işlemi yapabilmektedir. Yine her kapı girişinde ziyaretçilerimize temas etmeden ateş ölçümü yapılarak güvenli olarak AVM’ye girişleri sağlamaktadır. AVM içindeki tüm alanlarda sosyal mesafeyi belirleyecek uyarı levha ve stickerlar bulunmaktadır.
AVM ile birlikte tüm mağazalarda yetkili kurumlar tarafından denetlenmektedir. Bunun dışında AVM yönetimince oluşturulan pandemi komisyonu tarafından da düzenli olarak iç denetimimizi elden bırakmamaktayız. Tüm mağaza girişlerinde dezenfektanlar, gerekli uyarı ve bilgilendirmeler bulunmaktadır. AVM ve mağaza çalışanları alınması gereken bütün önlemleri alarak hizmet vermektedir.

Asansör girişlerimizde fotoselli dezenfeksiyon istasyonları bulunmaktadır. Ayrıca asansörler sadece bebek arabalı ve engelli ziyaretçilerimizin kullanımına açıktır. Yine gerekli uyarılar ve tedbirler asansör içi ekranlarda da yayınlanmaktadır. AVM içerisindeki bulunan dijital ekranlarda da Bakanlık ve İl Müdürlüklerinden gelen Covid-19 için uyulması gereken kurallar sürekli yayınlanmaktadır.

En çok temas olan yerlerden biri olan WC girişlerimizde kapı olmamasından etkileşim minimize edilmiştir. WC’lerde su, sıvı köpük ve havlu fotoselli temas etmeden kullanılabilmektedir.
Teknolojik binamızda hava kalite otomasyonu sayesinde virüs ve bakterileri engelleyen özel filtreler kullanılarak %100 taze hava ile hava kalitesini de kontrol altında tutmaktayız. 

AVM’de kullanılan özel dezenfektanlarımız ve temizlik ürünlerimiz Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı antibakteriyel kimyasallardır. Alışveriş Merkezimizin; WC, ortak oturma alanları, yürüyen merdivenler, asansörler ve fastfood katındaki masa-sandalyeler dezenfektan etkili, çevreye ve insan sağlığına duyarlı kimyasal ürünlerle personellerimiz tarafından düzenli olarak temizlenmektedir. Ayrıca haftanın belirli günlerinde de AVM ortak alanı ile mağaza içleri profesyonel bir ekip tarafından ilaçlanmaktadır. Her gün AVM kapanışıyla birlikte temizlik personellerimiz tarafından profesyonel makinalarla, nano gümüş iyon teknolojisi ve Sağlık Bakanlığı onaylı kimyasallar kullanılarak temizlenmektedir.

AHL PARK olarak Türk Standartları Enstitüsü’nün Covid-19 Hijyen Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme programı şartlarını yerine getirerek TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesini almak için başvurumuzu yapmış bulunmaktayız.
Çorum’da tek AVM olmanın da bilinci ile üzerimize düşen sorumlulukların farkındayız. Bu yüzden AVM’mizde ulaşım ve bilgilendirme hizmetlerinin teknolojik alt yapısı, engelli ziyaretçilerimizin güvenli, bağımsız olarak hareket edebilmesi ve kullanılabilir olmasına yönelik yaptığımız çalışmalar tamamlandı. Buna istinaden Valilikçe erişilebilirlik belgesine layık görüldük ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden belgemizi aldık.

Koronavirüs salgınına karşı insanların kalabalık olarak bulundukları bir çok yerde gerekli tedbirlerin alınmadığını üzülerek görüyoruz. Buna karşı AHL park yönetimi olarak AVM’mizde önlem alma ve tedbirleri uygulama konusunda hassasiyetimizi sürdürmekteyiz. Misafirlerimizin sağlığı ve güvenliği bizim için her şeyden önemlidir.” 

Editör: Haber Merkezi