Her yıl farklı etkinlikler düzenleyerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan TEGV Çorum Öğrenim Birimi’nin bu yılki durağı, İskilip ilçesindeki Yerliköy İlköğretim Okulu oldu.

İlk olarak öğretmenler önderliğinde, çocukların hazırlayıp sunduğu programa katılan TEGV çocukları geleneksel oyunların tadını doyasıya çıkardı. 
Etkinlikle ilgili bilgi veren TEGV Çorum Öğrenim Birimi Sorumlusu Serpil Çetin, “Bize de naçizane okulun duvarlarını renklendirmek, çocukları Pamuk Prenses, palyaço ile eğlendirmek ve ufak hediyeler götürmek kaldı. Her zaman yanımızda olan Demer Koleji’nin de göndermiş olduğu hediyeleri çocuklarımıza ilettik. Çocuklarımızın bizi gördükleri andaki mutluluğu paha biçilmezdi. Etkinliğimiz boyunca köy halkının desteği inanılmazdı. 
Bu muhteşem güne katılmamızı sağlayan İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, çocuklarımıza ve bize ışığıyla ve meslek aşkıyla sevgi ile örnek olan sevgili hocamız Caner Sarıoğlu’na teşekkür ederiz. Bize eşlik eden köy halkımıza da teşekkürü borç biliriz. Ama en fazla teşekkür tabi ki çocuklarımızadır. Bizi kabul ettiğiniz ve bizi aranıza aldığınız ve bizlere sevgi dolu kucağınızı açtığınız için teşekkür ederiz.” dedi.