Özelleştirmenin ardından Safi Holding bünyesine geçen ve hemen altyapısını yenilemek için çalışmalara başlayan Çorum Şeker Fabrikası daha önce açıkladığı 155 milyon liralık yatırımın 100 milyon liralık kısmını tamamladı.

Şeker Fabrikası’nda yeni pancar alım sezonu 15 Eylül Salı günü başladı. Safi Holding bünyesinde yer alan Çorum Şeker Fabrikası’nda yeni sezonda 800 bin ton pancar işlenecek. 110 bin ton şeker, 33 bin ton melas, 200 bin ton yaş pancar küspesi üretimi planlanıyor.

Çorum Şeker’in yeni sezon kampanya törenine Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Tarım İl Müdürü Orhan Sarı, Çorum Pancar Ekicileri Kooperatif Başkanı Ahmet Pehlivan, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Şoförler Odası Başkanı Tahsin Şahin, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Kaya, İl Müftü Yardımcısı Adem Aygül katıldı.

Safi Holding tarafından modern teknolojiye sahip, çevreci ve üretim kalitesi yüksek bir tesis haline getirilen Çorum Şeker Fabrikası’nda açıklanan yatırım programının 100 milyon TL’lik kısmı tamamlandı. Enerji tasarrufu sağlayacak yeni ekipmanlar ve altyapı yatırımları ile çevreye olan sorumluluklarını da yerine getirdiklerini belirten yetkililer önümüzdeki dönemde de modernizasyon, altyapı, makine, ekipman ve otomasyon alanlarında da yatırımlarının devam edeceğini açıkladı.
Çorum Şeker’in; Çorum, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Nevşehir ve Kırşehir olmak üzere 6 ilde pancar ekimi var. Yaklaşık 166 köy, 3149 çiftçi üretici ile 126.386 dekarlık alanda pancar üretimi yapılıyor. 800.000 ton pancar işlenecek olan yeni sezonda 110.000 ton şeker, 33.000 ton melas, 200.000 ton yaş pancar küspesi üretimi yapılması planlanıyor. 

Safi Holding’ten geçen yıl Şubat ayında yapılan açıklamada,  Çorum Şeker Fabrikası’nda 155 milyon liralık yeni yatırım yapılacağı ve 2 yılda tamamlanması planlanan bu büyük yatırım ile fabrikanın en yüksek teknolojiye sahip üretim tesisi haline geleceği belirtilmişti. 

Editör: Haber Merkezi