EROL TAŞKAN

Şırnak’ta teröristlerle çıkan çatışmada, bu milletin izzetini ve bağımsızlığını korumak, bu milletin namusuna musallat olmaya niyetli düşmana geçit vermemek için canından vazgeçerek şehadete ulaşan Özel Harekat Şehidi Emre Beker’in babası Uğur Beker, CHP Milletvekili Levent Gök’ü eleştirdi.

“Ben şehit babası olarak Vali Mustafa Çiftçi’nin Çorum’u yönetiyor olmasından hem razıyım hem de mutluyum. Sen PKK başta tüm terör cenazelerine giderek ağıt yakan biri olarak Vali Mustafa Çiftçi’den razı olsan ne yazar olmasan ne yazar.” diyen şehit babası, CHP Milletvekili Levent Gök ve benzerlerinin bu millet namına konuşmaya haklarının bulunmadığını söyledi.

Şehit babası Uğur Beker, CHP Milletvekili levent Gök’ün Çorum ziyaretinde yaptığı konuşmayı hadsizlik olarak nitelendirdiği açıklamasında şunları dile getirdi; “Bir memleket namına söz söyleme hakkı ve selahiyeti, o memleket için sevgi besleyen, muhabbet duyan, hatta aşık olanlar içindir. Memleket uğruna ateşe atılan pervaneler gibi öne atılıp can verenlere, vatana kast etmeyip, kast edene set olanlara aittir bu yüce duygular.

Eline gül dalı alıp teröristin cenazesinde ve mezarı başında ağıt yakanların haddi değildir bu milletin namına konuşmak. Kimden süfle alıyorsanız, kimden talimat alıyorsanız gidin onların memleketlerine ilişkin görüş bildirin. Bir de kendi karanlık yüzünüzü gizlemek için arkasına sığındığınız Mustafa Kemal Atatürk’ü suistimal edip, günahlarınızın sorumlusu yapmayın. Ağzına Atatürk ismini alamayan İstanbul İl Başkanınıza laf etmedikçe, bu millete hainlik edenlere sırt vermekten vazgeçmedikçe, teröristi kutsamaktan vazgeçmedikçe hiçbir sözünüzün ve tavrınızın kıymeti yoktur.

Tüm bu gerekçelerle, Çorum’u yönetecek kişinin varlığına da, Çorum’un o yönetimi hak edip etmediğine de terör seviciler değil, bu milletin asli unsurları karar verecektir. Şehit ve şehitliğin ne manaya geldiğini çok iyi bilen ve şehit ailelerine olan bağlılığıyla bilinen valimizin sonuna kadar yanındayız.”