RECEP MEBET
Tokat Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç ve beraberindeki heyet dün Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’yi makamında ziyaret etti.
Vakıf Haftası dolayısıyla düzenlenen ziyarete Şube Müdürleri Harun Albayrak, Özkan Öner, Mehmet Aykun ve Yücel Kasap da katıldı.
‘Vakıf Medeniyetinde Ramazan Ayı’ başlığıyla hazırladıkları etkinlikler hakkında bilgiler veren Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, Ulucamii bahçesinde Çorum halkına iftar yemeği verip teravih namazı çıkışında bal şerbeti ikram edeceklerini söyledi.

Vakıf Haftası nedeniyle Amasya ve Tokat’ta da çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Yılmaz Kılınç, 9 Mayıs 2019 Perşembe günü ikindi namazı öncesinde Çorum Ulucamii’nde vakıf kurucuları ve vakıflara hizmeti geçenlerin ruhlarına ithaf edilmek üzere hatmi şerif ve mevlid-i şerif okutacaklarını kaydetti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çiftçi, nezaketlerinden dolayı misafirlerine teşekkür ederek Vakıf Haftası’nı kutladı.

ÇORUM’DA 35 ADET VAKIF ESERİ VAR
Çorum il ve ilçelerinde toplam 35 adet tescilli vakıf eseri bulunduğu belirtildi.
Vali Mustafa Çiftçi’ye konuyla ilgili bilgi aktaran Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, Çorum’daki vakıf eserlerinin şehir merkezi ile İskilip ilçesinde yoğunlaştığını söyledi.
Kılınç, sorumluluk bölgelerindeki Amasya’da 83, Tokat’ta ise 111 adet tescilli vakıf eseri bulunduğunu sözlerine ekledi.

KELLEGÖZ CAMİİ RESTORASYON PROJESİNDE REVİZYON
Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, Kellegöz Camii restorasyon çalışmalarında revizyon değişikliğine gittiklerini açıkladı.
Hazırlanan revizyon projesinin Anıtlar Kurulu onayına sunulduğunu belirten Yılmaz Kılınç, aslına uygun olarak minaresi yeniden inşaa edilen tarihi caminin en kısa sürede restore edilerek yeniden ibadete sunulacağını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi