FATİH BATTAR

İngiltere’de Tıbbi Aromaterapi eğitimi alarak, Türkiye’de ilk kez Tıbbi Aromaterapi uygulamalarına ve eğitimlerine yer veren Uzman Eczacı Hülya Kayhan, eczacılara Tıbbı Aromaterapi konusunda seminer verdi.

Çorum Eczacılar Odası tarafından Anitta Otel’de düzenlenen Tıbbı Aromaterapi eğitimlerine Çorum Eczacılar Odası Başkanı Sönmez Çalışkan, Çorum ve çevre illerden gelen eczacılar ve doktorlar katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Eczacılar Odası Başkanı Sönmez Çalışkan; “Tıbbi aromaterapi konusunda eğitim almak isteyen eczacı arkadaşlarımızla bir araya geldik ve bize bu konuda bilgi ve tecrübesini esirgemeyen, eğitim ve uzmanlığını bizlerle paylaşan Uzman Eczacı Hülya Kayhan’a çok teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

 “Doğru Aromaterapi için, doğru doktor, doğru eczane ve doğru tıbbi yağ” tıbbi yağların sadece eczanelerde bulunduğuna dikkat çeken Uzman Eczacı Hülya Kayhan, doğru aromaterapinin ancak doğru doktor, doğru eczane ve doğru tıbbi yağların kullanımıyla mümkün olduğunu belirtti.

Doktor ve eczacılardan eğitim konusunda çok talep aldıklarını belirten Uzman Eczacı Hülya Kayhan; “Aromaterapi sadece eczanelerde bulunan tıbbi yağlarla ve eczacının uyguladığı formülle yapılabilir. Ülkemizde bunun yaygınlaşması için eczacı eğitimlerimize devam ediyoruz. Kullandığımız yağlar tıbbi olup, tonlarca bitkiden az miktarda üretilmiş organik sertifikalı yağlardır. Fransa’dan gelen organik sertifikalı yağlar, Yeditepe Üniversitesi bünyesinde yer alan Yükoz’da şişelenmekte olup, sadece eczanelerimizde bulunmaktadır. Uzun süreli ilaç kullanmakta olan hastalar için destekleyici tedavi Tıbbi Aromaterapi destekleyici bir tedavidir. Uzun süreli kortizon kullanmak zorunda kalan sedef, egzama gibi hastalıklarda hastalarımız ilaç bağımlısı olmaktan kurtulabiliyorlar. Sedef ve egzamanın yanı sıra, yatak yarası, uzun süre geçmemiş yanıklar, sivilce izleri, akne, leke, pişik gibi cilt hastalıkları, sindirim sistemi rahatsızlıkları, menstrüel ağrı ve düzensizlikler, stresle ilgili problemler, duygu durum bozuklukları, dolaşım problemleri, solunum yolu enfeksiyonları ve yaralar dahil olmak üzere çok çeşitli belirtileri ve durumları tedavi etmek için kullanmaktayız. Aromaterapi Nedir? Aromaterapi, bitkilerin tamamen organik olan yaprağı, kökü ve çiçeğinden damıtma yani distilasyon tekniği ile çok yoğun olarak elde edilen uçucu yağ özlerini kullanarak hastalıkları önlemek veya oluşmuş hastalıklarda vücudun bağışıklığını güçlendirerek kendi savunma sistemini desteklemek için kullanılan bir tekniktir.” şeklinde konuştu

UZMAN ECZACI HÜLYA KAYHAN KİMDİR?

 Türkiye’de tıbbi aromaterapi uygulamalarına ilk kez yer veren isim Uzman Eczacı Hülya Kayhan, University of London King’s College’deki yüksek lisans eğitimi boyunca aromaterapi ve fitoterapiyi kapsayan alternatif tedavi dersleri aldı ve çalışmalarını bu alanda yoğunlaştırmaya başladı. Birçok hastalığa ve şikayete derman olacak bitki özlü esansiyel yağları gerekli onay ve izinleri de alarak Art de Huile markası ile üretmeye başladı. Bugün aromaterapi konusunda bilgisine ve özgün formüllerine en çok güvenilen eczacıların başında gelen Hülya Kayhan, üretimin yanı sıra aromaterapiyle ilgili konferanslar düzenleyerek, eczacı meslektaşlarına eğitimler vererek ve panellere katılarak çalışmalarına devam ediyor. Aromaterapi alanının en büyük hocalarından dersler alan ve farklı dillerde tüm kaynakları titizlikle tarayarak aromaterapi konusuna hakimiyetini pekiştiren Eczacı Hülya Kayhan, esansiyel yağ formüllerini toplum sağlığının yararına sunmak adına çalışmalarını devam ettiriyor.