TOBB-OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ''Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor'' projesi kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde bakım ve onarım çalışması yaptılar.

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nce başlatılan sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Çorum TOBB-OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojisi ve Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı öğretmen ve öğrencileri, ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret edip evlerin küçük bakım ve onarımlarını yapıyorlar.

Elektrik tesisatlarını yenileyen öğrenciler, balkon demirlerini ve muslukları tamir ediyorlar. 
Proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Ramazan Yiğitoğlu, ihtiyaç sahibi yoksul ve muhtaç durumdaki kişilere ulaşarak onların hayatını kolaylaştırıcı küçük dokunuşlar yaptıklarını belirterek, “Proje çerçevesinde Mimar Sinan ve Çöplü Mahallesi Muhtarlarını ziyaret ettik. Muhtarlarımız aracılığıyla tespit ettiğimiz ihtiyaç sahiplerinin evlerine giderek görüşme yaptık. Yapılacak iş ve işlemleri yerinde belirledik. Öğretmen ve öğrencilerimizin tamamı projeye gönüllü olarak destek verdiler.

Proje ile mahallemizde tespit edilen ihtiyaç sahibi muhtaç durumdaki kişilerin evlerinde kullanılamaz veya eskimiş durumdaki eşyaların tamir yada değişimini yapıyoruz. Gittiğimizde evlerde ihtiyaç sahibi ailelerin elektrik tesisatlarını yeniliyoruz, musluklarını tamir ediyoruz. Yaptığımız bu küçük dokunuşlarla onları hem mutlu ediyoruz bizde onların mutluluklarına ortak oluyoruz. Projeyle öğrencilerimiz ahlaki ve insani değerlerini pekiştirmektedir. Bunun yanında bilgi ve tecrübelerini sosyal sorumluluk kapsamında kullanarak, hem ihtiyaç sahibi ailelere faydalı oluyorlar hem de kendilerini geliştiriyorlar. Proje ile öğrencilerimizi ailelerle buluşturarak, mesleki ve teknik eğitimine dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak istiyoruz” dedi.