FATİH AKBAŞ
Çorum Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısı dün yapıldı. Belediye Başkanı Zeki Gül’ün başkanlığında gerçekleştirildi.

Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Nazik Bulut, Çorum’da toplu taşımada sorunlar yaşandığını söyledi.

Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısında gündem dışı konuşan Meclis üyesi Nazik Bulut, toplu ulaşımda yaşanan sorunlara değinerek, “İllerin çoğunda toplu taşıma belediyeler tarafından yapılıyor. Belediyeler bu hizmeti verirken kar amacı gütmüyor. Çorum’da ise özel bir şirket tarafından toplu ulaşım hizmeti yürütülüyor. Bazı güzergahlar da sıkıntılar yaşanıyor. Bazı hatlarda araç sayısının azaltıldığı ve bundan dolayı da vatandaşların mağdur olduğu belirtiliyor. Özellikle yeni hastaneye ulaşımda sorunlar yaşanan mahalleler var. Osmancık ve Mecitözü’ne yarımda saatte araç bulunurken merkezde ulaşımda sorunlar var” dedi.

Ulaşım Hizmetleri Müdürü Lütfullah Şirin ise toplu taşıma yapan otobüslerin sefer sayısının bölgesel olarak nüfusa göre belirlendiğini ifade ederek, “Lozan bölgesinde sefer sayısını artırdık. Belirtildiği gibi saatte bir tane sefer yok” şeklinde konuştu.


 

Belediye Başkanı Zeki Gül ise toplu taşıma planları yapılırken vatandaşı en az mağdur edecek şekilde hareket ettiklerini dile getirerek, “Vatandaşlarımızı toplu ulaşımda mağdur etmemek önemli ama bu işten ekmek yiyen 200 aileyi de düşünerek en doğruyu bulmak için çalışıyoruz. Bu konu da uzun vadeli planlamaları da yeni göreve gelecek arkadaşımıza bırakmayı tercih ettik” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi