RECEP MEBET


Toyota Hybrid (Hibrit) Festivali dün Çorum’da başladı.

Toyota yetkili satıcısı Şamlıoğlu Otomotiv’in ev sahipliğinde düzenlenen festivalde, hibrit otomobillerin yanı sıra robotlar da görücüye çıktı.
‘Toyota Hybrid Yıldızları Çorum’da’ sloganıyla düzenlenen organizasyon hakkında açıklama yapan Şamlıoğlu Otomotiv Satış Müdürü Abdullah Çoban, tüm Çorum halkını bugün de devam edecek olan festivale davet etti.
C-HR Hybrid, RAV4 Hybrid, Auris TS Hybrid, Yaris Hybrid ve Prius gibi Toyota’nın hibrit modellerinin görücüye çıktığı etkinlikte sürpriz aktivitelerin de yer aldığını vurgulayan Abdullah Çoban, “Çocuklarıyla birlikte eğlenceli zaman geçirip hibrit modellerimizi keşfetmek isteyen herkesi plazamıza bekliyoruz” dedi.

HİBRİT MODELLERE İLGİ ARTIYOR
“Dünya hibrite dönüyor, sıra Türkiye’de” diyen Abdullah Çoban, “Bugün dünya üzerinde 11 milyonu aşkın hibrit otomobil trafiğe çıkıyor. ÖTV düzenlemesiyle hibrit araçlar, artık Türkiye'de de daha erişilebilir fiyat seviyesinde satışa sunuluyor. Rekabetçi yaklaşımla birlikte, geleceğin teknolojisi olarak kabul edilen hibrit araçların trafikte sayılarının zaman içerisinde artması da bekleniyor. Konvansiyonel dizel ve benzinli araçların satışı azalacak ve tercihler hibrite yönelecek” diye konuştu.


Toyota’nın hibrit modellerinin büyük ilgi gördüğünü anlatan Çoban, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Hibrit motor, aracın fren hareketinden kazandığı enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürüyor. Ayrıca uzun yolda seyir halindeyken ayağınızı gaz pedalından çektiğinizde ya da eğimli inişlerde de yine elektrik üretimine devam eden bu sistem sağladığı yakıt ekonomisiyle dikkat çekiyor. 
Şehir içi tüketiminde yüzde 60, uzun yolda ise yüzde 50’ye yakın elektrik kullanımıyla ciddi yakıt ekonomisi tasarrufu sağlayan teknolojimiz, egzos emisyon değerleriyle de çevreci bir yaklaşım sunuyor. 
Günümüzde giderek önem kazanan emisyon değerleri açısından da Avrupa ile entegrasyonu sağlayacak hibrit teknolojisi, bandrol ücretlerine yansımasıyla birlikte hem ekonomik hemde çevreci yönüyle daha da önem kazanacak. Toyota, öncüsü olduğu bu teknolojinin Türkiye'de de çok daha bilinir olmasını sağlamak amacıyla 2017 ve 2018'i ‘Toyota Hibrit Yılı’ olarak ilan etmişti.”

 

ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NE ÖZEL
Hibrit Festivali’ni bu yıl Öğretmenler Günü etkinlikleriyle birlikte gerçekleştirdiklerini dile getiren Abdullah Çoban, renkli gösterilerin yer aldığı programda çocukları da unutmadıklarını söyledi.

 

Sektörde ilklere imza atan Şamlıoğlu Otomotiv’in sektörün öncüsü olduğunu belirten Çoban, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Dün başlayan ve bugün de gün boyu sürecek olan etkinliğimize katılanlara Toyota’nın Rav4, Prius, C-HR, Auris, Yaris gibi hibrit modellerini test etme imkanı sunuyoruz.
Yüksek Hybrid Teknolojisi deneyimini yaşamak isteyenlerin ailecek katıldığı festivalimizde çocukların da hoşça vakit geçirmeleri için sürprizler hazırladık. Toyota robotlarının gösterilerinin de yer aldığı festival, katılımcılar için unutulmaz bir hatıraya dönüşecek.

Şamlıoğlu Toyota Ailesi olarak, bu farklılığı ve ayrıcalığı tüm Toyota sevenlere yaşatmanın haklı gururunu yaşıyoruz. ‘İyinin de İyisi’ sloganımızla, sizler için en iyiyi ve en farklı olanı sunmaya devam edeceğimize söz veriyoruz.”