MUSTAFA BURAK YALÇIN

Yıllarca kaderine terkedilen Devane'nin dönüşümüyle başlayan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 120 binanın kamulaştırılarak yıkıldığı dönüşümün % 95'i tamamlanmış durumda. Osmancık Caddesi'ne alternatif olarak açılacak 30 metre genişliğindeki yol, 1150 metrelik uzunluğu ile Ulu Mezarlığı Çiftlik Mezarlığı'na bağlayacak.

Belediye ekiplerinin büyük bir hızla devam ettirdiği çalışmalar, adeta bölgenin çehresini değiştirirken, bölgedeki mahkemelik iki binanın da mahkeme kararından sonra yıkılmasıyla birlikte, çalışmalar tamamlanma noktasına ulaşacak.

Merkezi konumuna rağmen, her dönem görmezden gelinen yerleşim yerleri, dönüşümle birlikte modern yaşam alanları haline gelecek. Kanalizasyon alt yapısının tamamen bitirildiği bölgede, belediye ekipleri su şebekesi çalışmalarını sürdürüyor. Elektrik ve diğer alt yapıların da tamamlanmasından sonra, Osmancık Caddesi'nin iki katı büyüklüğünde yeni bir caddemiz daha olacak.

Sene sonuna bitirilmesi planlanan çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, özellikle trafik akışının rahat bir nefes alması, Osmancık Caddesi'nin taşıyamadığı trafik yükünün yeni caddeyle rahatlayacağı umuluyor.