FATİH BATTAR
Yapımı Kasım 2017 tarihinde tamamlanan ancak çeşitli nedenlerden dolayı resmi açılışı yapılamayan Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası ve Halkbank Bölge Müdürlüğü Binası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Halkbank Genel Müdürü hemşehrimiz Osman Arslan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Açılışa Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekilleri Erol Kavuncu ve Oğuzhan Kaya, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Çorum eski Milletvekili Salim Uslu, Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, TSO Meclis Başkanı Erol Karadaş, Borsa Başkanı Naki Özkubat, oda ve borsa başkanları ile Çorum’un saygın ve önde gelen işadamları katıldı.
Açılışın ardından TSO Meclis Toplantı Salonu’nda Çorum Odalar ve Borsalar Müşterek İstişare Toplantısı düzenlendi.
Toplantıda bir konuşma yapan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, yeni TSO Hizmet Binası’ndan övgü ile bahsetti. 

 

‘TSO ÜYELERİNE 5 YILDIZLI HİZMET VERİYOR’
TSO’nun hem binası hem de üyelerine sunduğu imkanlarla Londra, Paris Berlin borsası ile aynı oranda 5 yıldızlı hizmet sunduğunu aktaran Hisarcıklıoğlu; “Çorum bir tarih, kültür ve turizm şehri. Hattuşa/Boğazköy, Alacahöyük gibi zenginlikleriyle adeta bir açık hava müzesidir. Akşemsettin gibi, Ebussuud Efendi gibi, Elvan Çelebi, irfan sahiplerini çıkarmış bir ilim merkezidir. Bugün Çorum, artık bir sanayi şehri haline de geldi. Samsun-Çorum-Ankara hızlı tren projesi sayesinde Çorum, İç Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayacak. Zenginlikler hep ticaret yolları üzerinde olmuştur. Ben bu yatırımı çok önemli görüyorum. Niye? Çünkü İnsanların dünyanın merkezi Çorum’a gelmesini, buradaki tarihi ve kültürel zenginliği daha fazla görmelerini istiyoruz. Ayrıca Evliya Çelebi,  Seyahatnamesinde de yazmış. Bu bölgenin havası, astım hastalarına da iyi gelirmiş. Sadece bunlar mı? Daha Gül Burmanız var, İskilip Dolmanız var, Leblebiniz var. Gastronomi açısından, sanayi, ticaret açısından zenginliğiniz var. Tüm bu zenginliklere sahip Çorum’da iş dünyasını en iyi şekilde temsil eden oda ve borsa var. Çorum TSO ve TB’nin Çorum’un gelişmesi ve kalkınması için her zaman elini taşın altına koyuyor. Ben buna bizzat şahidim. Çetin Başkanla TSO Konseyi’nde, Naki Başkanla da TB Konseyi’nde birlikte çalışıyoruz. İki başkanımızda sizi orada temsil ediyor. Çorum’da hem odamız hem de borsamız akredite. Yani üyelerine 5 yıldızlı hizmet sunuyorlar. Odamızın yeni hizmet binasıyla fiziki kapasite de 5 yıldızlı oldu. Odamız, kalkınma ajansı desteğiyle bir de güneş enerjisi santrali kurmuş. Borsamız da Hitit Üniversitesi ile birlikte “Veteriner Laboratuvarı” kurma çalışmaları yapıyor. Böyle vizyoner başkanlarım olduğu için ben gurur duyuyorum” şeklinde konuştu

 

40 YILLIK ÜYELERE PLAKET
Toplantı sonunda Çorum Ticaret Odası’na 40 yıldır kayıtlı olan işadamları Kemal Malatyalı, Bayram Burcu, Necmi Duran, Abdurrahman Ender Öncül, Mustafa Kemal Çakır, İsmet Ahlatçı, Ahmet Kıdıkoğlu, Atila Erdemli, Abdullah Bilgiç, Osman Kürkçü, Nizamettin Oktay, Abdullah Tekin, Adil Uğur Ölçer, Çağıl Makine yetkilisi, Arsan Makine yetkilisi ve Kızılırmak Döküm Sanayi yetkililerine plaket takdim edildi.
Ayrıca TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ve TSO Meclis Başkanı Erol Karadaş, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na günün anlam ve önemine ilişkin bir tablo hediye ederken, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da ‘Maşallah’ yazılı tablo hediye etti.

 

Editör: Haber Merkezi