FATİH BATTAR

15-22 Nisan Turizm Haftası kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Kent Meydanı’nda kutlama etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Vali Yardımcıları Recep Yüksel ve Murat Çağrı Erdinç, İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Ömer Sobacı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda HİTÜ Halk Oyunları ekibi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Semah ekibi, Kafkas Kültür Derneği Halk Oyunları ekibi ve HİTÜ Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Pop Müziği ekibi gösterisi sundu.

Renkli görüntülere sahne olan kutlama etkinliklerinde ekiplerin gösterisi büyük alkış topladı.

Programda ayrıca Turizm Haftası etkinliklerine katılan Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi adına Nuran Hakyemez’e, Alaca Kaymakamlığı adına Hayati Özdemir’e, İskilip Belediyesi adına Atıf Boncuk’a, Dodurga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü adına Burhan Pamuk’a, Boğazkale Halk Eğitim Merkezi adına Birgül Kaleli’ye, Mecitözü Halk Eğitim Merkezi adına Hatice Tüm’e, ONKOSAV adına Müzeyyen Turplu’ya, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı’ya, HİTÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Pop Müziği grubu adına Ece Yalçın’a, HİTÜ Halk Oyunları Topluluğu adına Fatih Arar, Kafkas Kültür Derneği Halk Oyunları ekibi adına Emine Özten ve Kafkas Kültür Derneği Halk Oyunları ekibi adına Hatice Nilüfer Kaya’ya plaketlerini Vali Yardımcıları Recep Yüksel ve Murat Çağrı Erdinç verdi.

Program protokol üyelerinin Yöresel Gıda ve El Sanatları sergisini gezmesi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi