Türk Eğitim Sen İl Başkanlığı istişare toplantısı düzenledi. Öğretmenevinde yapılan toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen İl Başkanı Selim Aydın,  “Türk Eğitim-Sen  bu zamana kadar  ne yapmışsa , bugün ne yapıyorsa yarın da ne yapacaksa sadece  ve sadece  Hak ve Adalet içindir. Bu mücadelesi ve azmi ile bizler Türk Eğitim Sen’i  hilalin içine düşmüş  bir yıldız olarak görmekteyiz. Çünkü Türk Eğitim-Sen  sadece  özlük hakları mücadelesinde  değil, asıl  terini  memleket  millet sevdasına dökmüştür. İsimleri amblemleri farklı  değerlerin ordusunda  Türkiye  sevdasının  emir subaylarındandır   Türk Eğitim-Sen.  Rabbimize  karşı  sözü, Efendimize karşı mesuliyeti, Türk  büyüklerinin bu kutsal  davaya  yaptıklarını  bir miras  kabul eden bir camiayız. Hak  ile hukuk ile irfan ile terkip ile ihlas ile donanmış  bir milletin kıymetlerini yaşama ve  yaşatma ülküsünün  ızdırabını yaşıyoruz” dedi.


 “İnanç ve kararlılıkla verdiğimiz mücadeleyi bu sene bir çok kurum ve ilçede yetkiyi alarak hep birlikte taçlandıracağız inşallah” diyerek sözlerine devam eden Aydın, “Eğilip bükülmeden, her türlü baskıya, yalana, riyakârlığa rağmen “adam gibi sendikacılığın” ne olduğunu herkese gösteren yönetim kuruluma, ilçe yönetimlerimize, üniversite yönetimine, kadın komisyonlarımıza, Türkiye sevdalılarının sendikası olan Türk Eğitim-Sen’ in, her türlü baskı ve zulme rağmen onurunu koruyan çok değerli üyelerine, iş yerlerimizin dik duruşlu temsilcilerine ve emeği geçen herkese verdikleri destek için teşekkür ediyorum” şeklinde kaydetti.


‘YARGININ SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN KARARINI BEKLİYORUZ’
Türk Eğitim Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş ise sözleşmeli öğretmenliğin iptal edilmesi için yargıya başvurduklarını ifade ederek, “Yargının sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili vereceği kararı umutla bekliyoruz. Tabi yargıdan karar çıkana kadar da Bakanlığın yaşanan acil sorunlara çözüm getirmesini, eş ve sağlık özrü mağdurlarına tayin hakkı vermesini talep ediyoruz. Sözleşmeli öğretmenler ailelerinden ayrı, çocuklarına hasret yaşıyorlar” ifadelerini kullandı.
Türk Eğitim-Sen’in yaptığı ücretli öğretmen araştırmasına göre Türkiye’de 74 ilde 83 bin 387 ücretli öğretmen görevlendirmesi yapıldığını ifade eden Akkaş, “Bu, 83 bin 387 noktada öğretmen açığı olduğu, Milli Eğitim Müdürlükleri’nin çocuklarımızın dersleri boş geçmesin diye ek ders karşılığında öğretmen görevlendirmesi yaptığı anlamına gelmektedir. Bu durum, ücretli öğretmenlerimizin durumu dahi 76 bin 605 noktada acil öğretmen ihtiyacını ortaya koymaktadır” dedi.


Toplantıda son konuşmayı yapan Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Kocakaplan da 
Türk Eğitim-Sen’in bir marka olduğunu belirterek, “Çünkü Türk Eğitim Sen de Atatürk vardır, İstiklal Marşı vardır, bayrak vardır, andımız vardır. Kalite vardır, mücadele vardır. Özümüz sözümüz birdir. Bizler bölgesel sendikacılık yapmıyoruz. Ülkemizin her yöresinde, her yerinde aynı dili konuşuyoruz.  Güçlüyüz, dirençliyiz, hak bildiğimiz yolda güçlenerek mücadelemize devam ediyoruz” diye kaydetti.


Her türlü entrika ve ayak oyununa rağmen dimdik ayakta olduklarını ifade eden Kocakaplan, “Bizler kamu çalışanlarına onurlu bir yaşam vaat ettiğimiz için güçlüyüz. Haksızlığa, hukuksuzluğa karşı çıktığımız için güçlüyüz. ‘Çalışma barışı liyakatin ve kariyer ilkelerine bağlı kalındığında sağlanabilir’ dediğimiz ve bunun mücadelesini verdiğimiz için güçlüyüz. Bir tarafta gücünü iktidardan alan, devletin bütün gücünü kullanan ama kamu çalışanları adına faaliyette bulunmadığı halde yetkili olan sarı sendika, diğer tarafta her türlü entrikaya rağmen, güçlü bir yapıya sahip olan Türk Eğitim Sen bulunmaktadır. Bu durum tez konusu olarak ele alınmalıdır. 


Çorum şubemizi de tebrik ediyorum. Çorum şubemiz Genel Merkezimiz tarafından tutulan istatistik bilgilerine göre Türkiye genelinde 12. sıradadır. Bu vesile ile Şube Başkanımıza, yönetim kuruluna, ilçe teşkilatlarımıza, kadın komisyonumuza, üniversite yönetimimize, iş yeri temsilcilerimize hassaten teşekkür ediyorum. Genel Başkanımız Talip Geylan’ın selamlarını iletiyorum” diyerek sözlerini tamamladı. (Haber Merkezi)