M.BURAK YALÇIN

Vali Necmeddin Kılıç, gaziliğin çok önemli bir makam olduğunu ifade ederek, Türk milletinin hepsinin gazi olduğunu söyledi.

19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında protokol üyeleri şehitliği ziyaret etti.

Programa Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Zeki Gül, Garnizon Komutanı Çetin Öcal, Jandarma Komutanı Abdurrahman Başbuğ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorum Şubesi Başkanı Muharrem Gül, bazı daire müdürleri, gaziler ve şehit aileleri katıldı.

‘TÜRK MİLLETİ İZZETİNE DÜŞKÜN BİR MİLLET’

Yemekte konuşma yapan Vali Necmeddin Kılıç, Türk milletinin izzetine düşkün bir millet olduğunu belirterek, “Bizim kimliğimizi anlatan koca bir medeniyetin birikimiyle bizi biz yapan bazı değerler vardır. Bizden bahsedilirken sabırdan, tevazudan, sadakatten, cesaretten bahsedilir ama yine bizi anlatan bir vasıf vardır ki bizi biz yapan en önemli değerlerimizden birisidir. Bu izzeti nefis kavramıdır. Biz izzetimize düşkünüz. Bizi ayıran, bizi farklılaştıran budur. Kibri sevmeyiz ama izzetimizi hiçbir zaman ayaklar altına aldırmayız. Köleleşmeyiz, boyun eğmeyiz” dedi.

‘GAZİLİK ÖNEMLİ BİR MAKAMDIR’

Türk milletinin “Ya İstiklal Ya Ölüm” dediği için binlerce yıldır dik bir şekilde ayakta durduğunu da vurgulayan Vali Kılıç, “Biz ya istiklal ya ölüm deriz. İşte bizi biz yapan bu kıymetli haslet binlerce yıldır bizi dik tutuyor. Ölürsek şehit kalırsak gazi diyoruz. Gazilik çok önemli bir makamdır. Bu milletin hepsi gazidir. Bu milletin tamamı şehit evladıdır, şehit torunudur. Boyun eğmeyeceğiz, baş eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz. Biz sonsuza kadar hür olarak yaşayacağız ve bunu izzetimizi, istikbalimizi korumak için el ele omuz omuza gönül gönüle vererek yapacağız ve kıyamete kadar milletin tamamı gazi olmaya devam edecek ve bu milletin evlatları şehit olmaya devam edecek. Bu kutsal topraklar hür olarak sonsuza kadar devam edecek” diye konuştu.

İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın’ın yaptığı duanın ardından program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi