Çorum'da organik solucan gübresi üretimi alanında faaliyet gösteren HepaSol Şirketi’ne İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, Çorum’un ilk ve tek Organik Solucan Gübresi İşletme Çalışma Onay Belgesi’ni şirket sahibi Semra Şahin’e takdim etti.

Sarı; "Çorum'da  ilk Türkiye’de 12. Onaylı Organik Solucan Gübresi üretim tesisini ilimize kazandırdığı için kadın girişimcimiz Semra Şahin’ e teşekkür ediyorum. Yıllık 60 ton üretim kapasitesi ile yola çıkan tesis ileri ki yıllarda hem kapasitesini artırarak Çorum ekonomisine katkı sağlayacak hem de ilimizdeki diğer kadın girişimlere örnek olacaktır." dedi 

Solucan gübresinin üretimde verimliliği önemli ölçüde artıracağına işaret eden Orhan Sarı, “Solucan gübresi kullanımı birim alandan alınan %30verim artışı, sulamada  %40 tasarruf sağlamaktadır. Diğer yandan kimyasal gübre yerine organik gübre kullanımını teşvik etmek adına önemli bir adım daha atılmış olacak. Tarla bitkilerinde, sera bitkilerinde ve çiçekli süs bitkilerinin üretiminde solucan gübresi oldukça fazla tercih ediliyor. Solucan gübresine olan talep her geçen gün artıyor. Organik tarımsal üretim artırmayı hedefleyen bir il olarak bu uygulamaları da ayrıca teşvik ediyoruz.  Her zaman söylediğimiz gibi Çorum tarımında ilklerin öncülüğünü yapıyoruz ve çiftçilerimizi de desteklemeye devam ediyoruz. Bu vesileyle kadın girişimcimiz Semra Şahin’e bu alana yönelmelerinden dolayı teşekkür ediyorum. İşletmenin hayırlı ve bereketli kazançlar getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Hepasol Şirketi sahibi Semra Şahin de; Organik Solucan Gübresinin tarım sektörü açısından çok önemli bir katkı olduğunu, bitkiyi anne sütü gibi koruması özelliğiyle üretimde fark yaratacağını söyleyerek İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı  ve  Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şubesindeki tüm personele teşekkür etti.