FATİH BATTAR

Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin 11.01.2019 tarih ve 07 nolu genelgesi gereği İl Kongresi ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Kurulu’na katılacak asıl ve yedek il temsilcilerinin seçimi dün gerçekleştirildi.

TSO Meclis Toplantı Salonu’nda yargı gözetiminde gerçekleştirilen delege seçimi Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Toplantının Divan Başkanlığı’nı Mustafa Yıldırım yaparken, katip üyeliklere ise Duran Çardaklı, Burhan Temur, Nurullah Yılmaz seçildi.

Toplantıda bir konuşma yapan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan; “Tarım sekötürü, istihdama katkı sağlaması, sanayi sektörünün hammadde ihtiyaçlarının karşılanması gibi ekonomimize büyük katkı sağlamaktadır. Ülkemizin geniş ve farklı özelliklere sahip coğrafya yapısı aynı anda değişik iklim özelliklerini yaşayabilmesi, geniş ürün çeşitliliği tarım ülkesi olduğumuzun açık göstergesidir. Ülkemizde ve ilimizde tarımın daha kaliteli hale gelmesi konusunda üzerimize düşen sorumlulukların bilincindeyiz.” dedi

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste halinde gerçekleştirilen seçimde Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Kurulu’na Mehmet Sayan, Satılmış Köse, Ali Osman Şahiner, Davut Saygı seçildi.

Yedek üyeliklere ise Mustafa Yıldırım, Ramazan Kelepircioğlu, Duran Çardaklı ve Yılmaz Göker seçildi.