FATİH BATTAR

26 Mart Epilepsi Farkındalık Günü kapsamında Çorum İl Sağlık Müdürlüğü ile Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şubesi işbirliği ile bir konferans düzenlendi.

Hastane Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK üyesi Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Ömer Sobacı, Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şube Başkanı Yusuf Hoşnut, Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Neslihan Hüsülüoğlulları ve hastane personeli katıldı.

‘TÜRKİYE’DE 750 BİN EPİLEPSİ HASTASI VAR’

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Funda Uysal Tan, dünyada 65 milyon Türkiye’de ise 750 bin civarında epilepsi hastası olduğunu söyledi.

Epilepsinin aslında tedavisi mümkün bir hastalık olduğunu aktaran Tan; “Günümüzde 5 hastadan 4’ü uygun tedavilerle normal yaşamlarını devam ettirmekte. Toplumda farkındalık oluşturmak için 26 Mart Epilepsi Farkındalık Günü olarak kutlanıyor.” dedi

SOBACI; ‘EPİLEPSİ HASTALARINI TOPLUMA KAZANDIRMAK EN BÜYÜK HEDEFİMİZ’

Sağlık Bakanlığı olarak hedeflerinin Epilepsi hastalarını toplumsal hayata kazandırmak olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Ömer Sobacı ise; “Epilepsi hastalığı kadın ve erkeklerde eşit oranda görülmektedir. Epilepsi hastalığından en çok gençler ve yaşlılar etkilenir. Dünyada intiharlarda birinci sırayı, ülkemizde hem intiharlar hem de işsizlikte birinci sırayı etkileyen Epilepsi hastalarını sosyal, psikolojik, ekonomik ve toplumsal hayata kazandırmak Sağlık Bakanlığı olarak bizim en büyük hedefimizdir.” diye konuştu.

AHLATCI; ‘5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA HASTANELERE KAVUŞTUK’

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı da Türkiye’nin sağlık alanında nereden nereye geldiğini anlatarak; “Hastane kuyruklarında vefat ettiği, eczane kuyruklarında ilaçlarını alamadığı günlerden hükümetimizin iktidara geldiği 2002 yılından bugüne 5 yıldızlı otel konforunda hastanelere kavuştuk. Tüm engelli kardeşlerimizin eline, gönlüne dokunmayı başardık. Ben inanıyorum ki 31 Mart 2019 sonra halkımızdan ve sizden alacağımız destekler bu hizmetlerimizin artacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya ise son 17 yılda AK Parti döneminde sadece bazı hastalıklarda değil, tüm hastalıklarda farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, Epilepsi hastaları için de iktidar olarak her zaman onların yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyledi.

Programın sonunda Nöroloji Uzmanı Uzman Dr. Sinan Eliaçık, Epilepsi hastalığı ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.