FATİH BATTAR

Yeşilay Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Yeşilay Çorum Şube Başkanı Dr. Türker Ejder, Türkiye’de en aktif ve en ses getiren Yeşilay şubesi olmak istediklerini söyledi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Çorum Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu Cumartesi günü gerçekleştirildi. Tek liste halinde gerçekleştirilen genel kurulda Dr. Türker Ejder, Yeşilay Çorum Şube Başkanı seçildi.

Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurula Vali Mustafa  Çiftçi, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, kurum müdürleri ve Yeşilay gönüllüleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Yeşilay Çorum Şube Başkanı Dr. Türker Ejder, hedeflerinin Yeşilay Çorum Şubesi olarak Türkiye’de en aktif ve en ses getiren şube olmak olduğunu söyledi.

Çorum’da 13 yaş altı çocuk gruplarında sigara içme oranının %10 olduğunu belirten Ejder, 2017 yılında dünyada 12 milyon insanın sigaraya bağlı hastalıklardan öldüğünü aktardı.  2017 yılında ayrıca 900 bin insanın ise sigara içmediği halde sigaraya bağlı hastalıklardan dolayı hayatını kaybettiğini ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü raporlarına göre cinayetlerin %85’inin, tecavüz vakalarının %50’sinin, trafik kazalarının %50’sinin, hırsızlık olaylarının %71înin, intihar vakalarının %90’ının alkollü iken gerçekleştiğine dikkat çeken Ejder, Yeşilay olarak sigara, alkol ve obezite ile mücadelede etkin rol almak istediklerini ve bu yönde çalışmalarına tüm hızıyla devam edeceklerini belirtti.

Sigara ile ilgili Din İşleri Yüksek Kurulu’na ‘Sigara Haram mıdır?’ şeklinde bir soru önergesi sunduklarını belirten Ejder, yakın zamanda sigara içmek ile ilgili bir fetva çıkabileceğini söyledi.

Dr. Türker Ejder’in konuşmasının ardından Vali Mustafa Çiftçi de Yeşilay’ın Türkiye genelinde çok güzel faaliyetler yürüttüğünü belirterek, genel kurulun hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste halinde gerçekleştirilen toplantının Divan Başkanlığı’nı İsmail Tüfekçi yaparken, divan başkan yardımcılığını Nurullah Sağlamkaya, katip üyeliği ise Fırat Özdemir yaptı.

YÖNETİM KURULU

Yeşilay Çorum Şube Başkanı Dr. Türker Ejder olurken, Yeşilay’ın yönetiminde şu isimler yer aldı: “Erol Kavuncu, Ali İhsan Çağırgan, Şükriye Demirel, Bedia Sağlamkaya.”

Denetim Kurulu üyeleri; “Reha Metin Alkan, Mustafa Alagöz, Adnan Cıdık.”