RECEP MEBET
Birleşik Kamu-İş’e bağlı Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Çorum Şubesi tarafından organize edilen ‘Cumhuriyet ve Dayanışma Yemeği’ önceki akşam Güleryüz Restoran’da gerçekleşti.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen yemeğe CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, Eğitim-İş Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kara, Eğitim-İş Elazığ Şube Başkanı Hüseyin Selçuk, Tokat Şube Başkanı Mithat Eş, Amasya Şube Başkanı Şükrü Köse ve Yozgat Şube Başkanı Sedat Tuygun, Genel Sağlık-İş Şube Başkanı Yalçın Çiftçi, ADD Şube Başkanı Uğur Demirer ile sendika üyeleri ve aileleri katıldı.
Sunuculuğunu Selim Bozkurt’un üstlendiği program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.


‘UÇURUMDAN ÖNCEKİ SON DÖNEMEÇTEYİZ’
Programın açış konuşmasını yapan Eğitim-İş Şube Başkanı İlhan Yaşar, Türkiye’deki siyasi yapıyı eleştirerek, “Uçurumdan önceki son dönemece gelmiş bulunuyoruz” dedi.
“Çağdaş medeniyet yolunda önce toplumsal ideallerimizi unuttuk, ufkumuz daraldı, kişisel ikballer öne çıktı. İdeolojisini kaybetmiş beyinlerimiz direnemedi, mücadeleyi önce kafamızda sonra da hayatta gerilettik” diyen İlhan Yaşar, “Bir olmanın, diri olmanın, iri olmanın zamanı geldi” ifadelerini kullandı.

‘YAŞASIN CUMHURİYET’
Günün anlam ve öneminden de bahseden Yaşar, “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır sözleriyle emanet aldığımız ‘kimsesizlerin kimsesi’ Cumhuriyetimizin 95. yılını kutluyoruz. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor, tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz. Yaşasın Cumhuriyet.” diye konuştu.
Programda ayrıca emekli sendika üyelerinden Merdan Şahin ve Yusuf Renkli ile sendikal faaliyetlere katkılarından dolayı Hakan Tekneci’ye teşekkür plaketi verildi.
Öte yandan Genel Merkez Mali Sekreteri Hüseyin Kara’ya, Eğitim-İş’in Malatya’da şube olmasındaki emekleri ve Çorum Şubesi’ne desteğinden dolayı Şube Başkanı İlhan Yaşar tarafından şükran plaketi takdim edildi.
Yemek ikramıyla devam eden program, müzik dinletisinin ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi