FATİH AKBAŞ
Ülkü Ocakları Çorum İl Başkanlığı, Ege Üniversitesi’nde 20 Şubat 2015'te öğrenciler arasında çıkan kavgada vefat eden Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu için anma programı düzenledi.

Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonunda yapılan ‘Şedadetinin 4. Sene-i Devriyesinde Fırat Yılmaz Çakıroğlu’ anma programına katılım yüksek oldu.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını Ülkü Ocakları İl Başkanı Yavuz Ünlü yaptı. 

“Şehadetinin sene-i devriyesinde Ülkücü Şehitler kafilesinin son temsilcisi olan merhum Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu anma programımıza hoş geldiniz” diyerek sözlerine başlayan Yavuz Ünlü, “Bilindiği üzere 20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesi'nde hain bir saldın neticesinde aramızdan ayrılarak dar-ı bekaya göç etmişti Fırat Yılmaz Çakıroğlu. İnanıyor ve iman ediyoruz ki mekânı cennet, makamı âlidir yiğidimizin. İnanıyoruz ki mahşer gününde şehitlerle haşr olacak, Hazreti Peygamberin komşusu olacaktır. Aradan dört sene geçti, dört koca sene. Ancak bizim acımız hiç azalmadı, yaramız kabuk bağlamadı. Yüreğimizin yangını hala devam etmekte, O Yusuf yüzlü yiğidin gülen yüzü gözlerimizin önünden gitmemekte, hayali zihinlerimizden silinmemektedir. Fırat Yılmaz Çakıroğlu artık yalnızca Fuat babanın Özlem annenin bir evladı değildir. Fırat Yılmaz Çakıroğlu bütün Türkiye'nin, Türklüğün öp öz evladıdır. Fırat Yılmaz Çakıroğlu adı artık bir bayrak, bir sembol haline gelmiştir. Bu bayrak asırlarca elden ele devredilecek Türklük yaşadıkça Fırat'ın adı da yaşayacak, yaşatılacaktır. Bizler Ülkü Ocakları olarak nice Fıratlar, Önkuzular yetiştirmek için and içtik. "Varlığımızı Türk varlığına armağan" ettiğimiz günden beridir din-ü devlet mülk-ü millet uğruna şehadet şerbetini kana kana içmeyi şereflerin en büyüğü saydık. Bugün bu salonu dolduran her genç kardeşim bir Kılıçkıran, bir Çakıroğlu’dur. Siz değerli gönüldaşlarımdan istirhamım şudur ki: bu yiğitlerin hakkını yaşarken verelim, kıymetini yaşarken bilelim. Çünkü onlar hiçbir menfaat ummadan, karşılık beklemeden damarlarındaki asil kanın gereği olarak bu millet için mücadeleyi göze almış yiğitlerdir. Sözlerime son verirken hepinizi saygıyla selamlıyor, başta Fırat Yılmaz Çakıroğlu olmak üzere bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum” dedi.
Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun hayatının anlatıldığı belgeselin izlenmesinin ardından öğrenciler şiirler seslendirdiler.