Çorum Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanı Selim Güloğlu, ABD Temsilciler Meclisi'nde “Ülkü Ocakları'nın terör örgütü olup olmadığının" araştırılması yönündeki teklifinin kabul edilmesine tepki gösterdi.

ABD Temsilciler Meclisi'nin Yunan kökenli üyesi Dina Titus'un "Ülkü Ocakları'nın terör örgütü olup olmadığının" araştırılması yönündeki teklifinin kabul edilmesi ve bu teklifin zamanlamasının manidar olduğunu belirten Selim Güloğlu, “Bir yerlerden düğmeye basılmış gibi aynı anda yurtiçinde ve yurtdışında Ülkü Ocakları’na karşı yürütülen sistemli saldırılar ve karalama kampanyaları dikkatimizden kaçmamaktadır.

Ülkü Ocaklarıyla terör kelimesini yan yana getirmek dahi mümkün değilken, çocukları terör eylemlerinde kullana PKK/PYD/YPG'ye açıkça arka çıkarak silah ve teçhizat veren ABD yönetimi, geçmişte olduğu gibi bugün de savaşlarda ölen milyonlarca insanın sorumlusu, mazlumların gök kubbeye ulaşan çığlıklarının ise en büyük müsebbibidir. Terör örgütlerine kucak açarak onları himaye eden, ülkesinde FETÖ elebaşlarının cirit atmasını keyifle izleyen ABD'nin bu tavrı samimiyetsizliğinin, pişkinliğinin ve ikiyüzlülüğünün apaçık beyanıdır. PKK/PYD/YPG/FETÖ'yü koruyup, kollayan bir ülkenin neyine itibar edelim?”dedi.

‘EMPERYALİZMİN MERKEZİ YAPISI’
“Sözde müttefik ABD'nin, Güney sınırımızda terör örgütleriyle nasıl düşüp kalktığına, eli kanlı katiller sürüsüyle neleri planladığına, Doğu Akdeniz'de karşımızda nasıl durduğuna, Batı Trakya'da yaptığı askeri yığınağa bakınca içi boşaltılmış, sütunları kırılmış bir hukuk ve demokrasi girdabında olduğunu açıkça idrak ediyoruz.”diyerek sözlerine devam eden Güloğlu, “Türk milletinin asli cevheri ve göz bebeği olan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın faaliyetlerini, terör örgütü faaliyetleri ile bağdaştırmaya kalkışan ABD Temsilciler Meclisi, Ermeni işgalciliğine destek veren ve Türk-İslam düşmanlarına kucak açan emperyalizmin merkezi yapısıdır. Ülkü Ocakları’nın araştırılması tasarısını hazırlayan Yunan kökenli Dina Titus adlı Türk düşmanı, Türk milletine karşı yürütülen her türlü zararlı faaliyetin baş aktörü olarak yer alıyor. Okun geldiği yöne bakınca Türk milletine kurulan tuzakların hep aynı mahfillerin tezgâhından çıktığını görüyoruz.

‘TESCİLLİ BİR TÜRK DÜŞMANI’
Dina Titus, Azerbaycan'ın haklı mücadelesi olan Karabağ Savaşı'nda "Türk yapımı insansız hava araçlarında Amerikan teknolojisinin kullanımına ilişkin soruşturma" talep ederek, Ermeni yanlısı bir tutum takınmıştı. Titus, bunların yanında, Türkiye'de üretilen İHA'ların ABD'nin çıkarlarını zora sokacağını belirterek ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Türk İHA'larına ilişkin kapsamlı rapor sunulmasını isteyen tescilli bir Türk düşmanıdır. Ülkü Ocakları ile ilgili tasarıyı sunan Dina Titus'un. FETÖ’nün manevi çocuğu Enes Kanter ile tasarı öncesi görüştüğünün ortaya çıkması Ülkü Ocakları’nın içte ve dışta ne denli bir saldırı altında olduğunun açık bir göstergesidir.
Bu muhasım odakların, Türk milIetinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gönüllü neferleri, dünyayı, titreten ecdadın torunlar, olan Ülkücüleri hedef almaş, bizleri hiç şaşırtmamıştır. Ülkü Ocakları’nı hedefe koyanlara karşı Türk-İslam davamız, nizam-ı âlem uğrunda sürdüreceğiz. Ey ABD'nin Temsilciler Meclisi, size ne anlatsak boş, ne söylesek yararsız. Ne biliyorsanız onu yapın, elinizden geleni ardınıza koymayın. Ancak şunu unutmayın. 

‘ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN DEVLET VE MİLLET DÜŞMANI ÇIKMAZ’
Ülkü Ocakları'ndan şehit çıkar, gazi çıkar, kahraman çıkar, vatan ve millet sevdalısı çıkar, devlet ve siyaset adamı çıkar, sanatçı ve bilim insanı çıkar, velhasıl adam gibi adam, yiğitler yiğidi insan çıkar. Bir tek çıkmayacak teröristtir, haindir, devlet ve millet düşmanıdır. Eğer ille de terörist arıyorsanız, terör örgütü görmeye merak sarmışsanız sizlere Pensilvanya'ya bakmanızı tavsiye ederim. FETÖ'yü ve onun kirli ilişkiler ağını ortaya çıkarın derim. PKK'ya, YPG'ye, DEAŞ'a odaklanmanızı, onların kanlı eylemleriyle yüzleşmenizi salık veririm. Velâkin nafile, çünkü baktığınız her yerde göreceğiniz yalnızca kendiniz olacaksınız. Kucağında büyüttüğü terör örgütleriyle dünyayı kana bulayan, terörün hamisi, teröristin sığınağı olan bu sözde devletin ve bu devleti yöneten eli kanlı katiller sürüsünün Ülkü Ocakları'm hedefe koymaları yersiz değildir. Ülkü Ocakları Türk milletinin 57. Alayıdır ve deccalin uşağı olan bu güruh da bu gerçeğin farkındadır. 57. Alay Çanakkale'de albayından erine kadar şehit düşmüş birliğimizin adıdır. Eğer bir gençlik teşkilatı kendini böylesine ulvi bir yapıyla özdeşleştiriyorsa o milletin geleceğinden asla endişe edilmez. Aziz milletimiz müsterih olsun. Yeryüzünde tek bir Ülkücü varken bu katillerin hedefe ulaşması asla ve asla mümkün olmayacaktır. Ülkü Ocakları, Liderimiz Devlet Bahçeli Bey'in emrinde adeta çift başlı bir Selçuklu Kartalı gibidir. Onun bir yüzü Doğu'ya bakarken diğer yüzü Batı’dadır. Ülkücüler Doğu'da ve Batı'da, Türk milletini ufukların ötesine taşımak ve asil milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için gece uyumadan, gündüz oturmadan mücadele etmektedir. Bu mücadele karşısında hiçbir engel ve yıldırma politikası duramayacak ve hiçbir muhasım odak bizi yolumuzdan geri çeviremeyecektir. 21. Asrı Türk asrına çevirecek gençlik Ülkü Ocakları'ndadır. İlkokul çağlarından bugüne tekrarladığımız gibi varlığımız büyük Türk varlığına armağan olsun.”diyerek sözlerini tamamladı.

BAŞKAN AŞGIN’DAN ÜLKÜ OCAKLARI’NA DESTEK
Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise Selim Güloğlu’na konuşmasından dolayı teşekkür ederek, “Ülkü Ocakları’ndan sadece çıkarsa vatanperver, şehitler, gaziler, vatan sevdalıları çıkar. Çıkmayacak tek şey teröristtir. Tabi kendileri terörist olanlar herkesi öyle düşünürler ve saldırırlar. Ülkü Ocaklar bizim içinde çok önemli bir kuruluştur. İnşallah uzun yıllar daha bu millete hizmet edecektir.”dedi.

Başkan Aşgın, MHP’nin Ankara’da yapılan toplantısına giderken Bartın’da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yararlılara ise acil şifalar diledi.