TÜRKAV Çorum Şube Başkanı İsmail Deli, yaptığı açıklamada ABD’nin Ülkü Ocakları’nı engellemesine yönelik girişimine tepki göstererek, “Terör örgütleriyle düşüp kalkan ABD'nin, mazisine sıkı sıkıya bağlı olmakla birlikte istikbale de hazırlanan Ülkü Ocakları’na asılsız iftiralara başvurması büyük bir hezeyan talihsiz bir yanılgıdır.”dedi.

Türkiye-ABD ilişkilerinin  uzun yıllara  dayandığını ve NATO bünyesindeki müttefiklik hukukunun da 70 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatan TÜRKAV Çorum Şube Başkanı İsmail Deli, bu tutumun müttefikliğe zarar vereceğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin müttefiklik ahlakına, stratejik ortaklık hukukuna titizlikle bağlı olmasına rağmen, ABD’nin tutumunun daima sorunlu, kriz üreten, baskıcı, ambargolarla balans ayarı yapma çerçevesinde şekillendiğini kaydeden İsmail Deli, “Ülkü Ocakları ve Ülkücüler Çanakkale cephesindeki 57.Alaydır. ABD'nin 51 eyaleti değildir. Dostluk ve ittifak ilişkileri devam edecekse, iki devletin eşitlik ilkesine bağlı, egemenlik haklarına saygılı, tarihi çıkarlarına uygun şekilde devam etmelidir. Türkiye, ABD ve NATO için dostluğu elzem, müttefikliği güven veren bir ülkedir. Aziz Atatürk’ün dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti “Yurtta sulh, cihanda sulh” prensibi ile hareket etmektedir. Ülkücü hareket ve Ülkü Ocakları Asım'ın nesli Başbuğ'un emanetidir. Suriye’de, Afganistan’da, Irak’ın kuzeyinde ve daha birçok ülkede acı, göz yaşı ve akan kan ABD'nin eseri iken aynaya bakmayan ABD'nin Türkiye'yi ve onun vatansever gençlik hareketini araştırması ya gafletindendir yada lobi faaliyetlerinin oyuncağı oluşunun ispatıdır. PKK/YPG/PYD’ye FETÖ gibi örgütlere göz göre verilen ekonomik, askeri destekler yardım ve yataklık etmesi bunun en açık ispatı niteliğindedir. Yunan kökenli Demokrat Partili milletvekili tarafından 24 Eylül 2021 tarihinde ABD Temsilciler Meclisi’ne verilen “Ülkü Ocaklarının terörist bir organizasyon olup olmadığının” araştırılmasıyla ilişkili tasarının kabulü yalnızca skandal değil,  aynı zamanda Türkiye’ye karşı takip edilen düşmanca politikaların da bir parçasıdır. Ey ABD! Milliyetçi-Ülkücü Hareket insanlığa Allah rızası için hizmet etmeye devam edecektir. Ülkesine ve ülküsüne gönülden bağlı bu hareket ilahi Kelimetullahı yaymak, adaleti tesis edebilmek için durmadan çalışacaktır. Ülkesini muassır medeniyetin üzerine çıkarmayı rehber edinen bu gençliği asla yıldıramayacaksınız. Bizim rahatımız kaçmadı huzurumuz bozulmadı. Aksine bir olduk, diri olduk ve iri olacağız. Siz rahatsız olduğunuza göre hem Türkiye hem de Ülkücü hareket doğru yolda demektir. Ne mutlu Türk'üm diyene.”ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)