EROL TAŞKAN

Altındağ Belediye Başkanı hemşehrimiz Doç. Dr. Asım Balcı’nın Ulus esnafını ziyareti, Sabah Ankara ekinde geniş yer buldu. Esnafın yoğun ilgisine dikkat çekilen haberde, hemşehrimiz Asım Balcı Ulus’taki ticaretin canlanması için her türlü desteği vereceklerini belirterek, Ankaralılar’ı Ulus Hali’nden alışveriş yapmaya davet etti.

Esnaf Konseyi kurulması yönündeki çalışmaları destekleyen Balcı, “Biz ortak akılla ilçemizi yöneteceğiz. Ekmeğini Ulus'ta kazanan her esnafımızın düşüncesi bizim için çok önemli. Burada kurulacak olan bir konseyle bir araya gelerek sorunlara beraber çözüm getirebiliriz. Hamamönü esnafımız da böyle bir oluşum içerisine giriyor. Biz Altındağ Belediyesi olarak esnafımızdan gelecek her görüşe açığız. Çünkü esnaf Altındağ ekonomisi için çok önemli. Bu bölgede ticaretin artması hepimiz için büyük bir kazanç" diye konuştu.

Aykut Gören’in imzasıyla yayınlanan haberde şu ifadeler yer aldı:

Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, Anafartalar Çarşısı ve Ulus İş Hanı esnaflarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Anafartalar Çarşısı ve Ulus İş Hanları Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Tanrıverdi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen programda Başkan Asım Balcı, kahvaltıya katılan tüm esnafları tek tek dinledi. Esnaf, bölgeye yönelik projelerin hayata geçirilmesi ve çalışmalarda kendilerinin de görüşlerinin alınmasını isteyerek konsey oluşturulmasını talep ederken Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, "Biz ortak akılla ilçemizi yöneteceğiz. Ekmeğini Ulus'ta kazanan her esnafımızın düşüncesi bizim için çok önemli. Burada kurulacak olan bir konseyle bir araya gelerek sorunlara beraber çözüm getirebiliriz. Hamamönü esnafımız da böyle bir oluşum içerisine giriyor. Biz Altındağ Belediyesi olarak esnafımızdan gelecek her görüşe açığız. Çünkü esnaf Altındağ ekonomisi için çok önemli. Bu bölgede ticaretin artması hepimiz için büyük bir kazanç" diye konuştu.

"NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"

Esnafın Ulus bölgesindeki emniyet tedbirlerinin artırılması yönündeki taleplerini de yanıtlayan Başkan Balcı, "Ankara'da yaşayan birçok vatandaşımız her gün Ulus Meydanı ve çevresini kullanıyor. Biz Altındağ'a yapılan her yatırımı Ankara'nın geneline yapılan bir yatırım olarak görüyoruz. Bu bölgedeki güvenlik tedbirlerinin artırılması için de üzerimize düşenleri yapacağız. Diğer kurumların alanına giren hususları ise, ilgili yerlere ileteceğiz. Altındağ Belediyesi olarak en başta biz emniyet tedbirleri kapsamında zabıta birimlerimizi burada daha etkin hale getireceğiz. Vatandaşımızın güven içinde gelebileceği bir Ulus için ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.

ANKARALILARI ULUS HALİ'NE DAVET ETTİ

KAHVALTI programının ardından önce Ulus'taki dolmuşçuları ziyaret eden Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, daha sonra Ulus Hali'ni gezdi. Burada esnaf ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Balcı, Hal'deki dükkânları tek tek dolaştı. Esnafın istek ve taleplerini dinleyen Başkan Balcı, Ankaralıları Ulus Hali'nden alışveriş yapmaya davet etti. Altındağ'daki Ulus Hali'nin Ankara'nın en eski ve sembol alışveriş merkezlerinden olduğunu söyleyen Balcı, "Vatandaşlar burada aradığı ürünleri hem taze hem de ucuz olarak bulabiliyor. Ankara'nın alışveriş kültürünün önemli bir merkezi olan Ulus Hali, her zaman canlı. Binlerce insanın alışveriş için uğradığı Ulus Hali'ndeki esnafımızın taleplerini dinledik. İnşallah sorunların çözümü için gerekli adımlar noktasında gayret içerisinde olacağız. Ulus Hali'ndeki ticaretin her daim canlı olması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" dedi.