M.BURAK YALÇIN
Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenciler kültürlerini tanıtmak amacıyla Çorum'da düzenlenen 12. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nda bir araya geldi.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonunca (UDEF) organize edilen etkinlik kapsamında Hürriyet Meydanı'nda stant açan yabancı öğrenciler, kendi ülkeleri ve kültürleri hakkında gün boyu tanıtım yaptılar.

Stantta vatandaşlara kendi ülkeleriyle ilgili kitap, broşür gibi tanıtım materyalleri dağıtan öğrenciler, ülkelerinin yöresel yiyeceklerini de ikram ettiler.

Etkinlikle ilgili bilgi veren UDEF Başkan Yardımcısı Fatih Evran, 51 ülkedeki 95 şehirde bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirterek, organizasyonun, Türkiye'de okuyan 130 bin uluslararası öğrencinin kendi kültürlerini tanıtmak için bir vesile olduğunu ifade etti.

12. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın Türkiye'deki 50 şehirde yapıldığını dile getiren Evran, "Ülkemizdeki etkinlikler 5 Mayıs'ta Haliç Kongre Merkezi’nde Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla düzenlenecek törenle sona erecek. Türkiye misafir öğrencilere karşı mültecilere karşı olduğu gibi sıcak kanlı bir yer. Bir sorunumuz yok, daha da önemlisi ırkçılık yok. Bunda Türk kültürünün ve misafirperverliğin etkisi olduğu kadar İslam inancının, ensar-muhacir ilişkisini büyük bir etkisi var” ifadelerini kullandı. Çorum Uluslarası Öğrenci Derneği Başkanı Hüseyin Çalışır da kentte 300'de fazla uluslararası öğrenci bulunduğunu, onların yabancılık çekmemesi ve sorunlarının çözülmesi için çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.