EROL TAŞKAN
AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, İnsan Hakları Komisyonu Çocuk Hakları Alt Komisyonu toplantısında, komisyon üyelerini bilgilendiren UNİCEF Temsilcisi'ne şamar gibi bir soru yöneltti.

Savaş mağduru çocukları yapılan göstermelik yardımları tüm çıplaklığı ile ifade eden Kavuncu, "Yaptığınızı söylediğiniz bu komik yardımı yeterli görüyor musunuz? dedi.

Komisyon üyelerine brifing veren UNİCEF Temsilcisi Philippe Luucien Duamelle, sanki tüm çocuklara gereği kadar kol kanat geriyormuşcasına yaptığı sunumunun ardından hiç te beklemediği bir tepki ve soruyla karşılaştı. 
Kavuncu, emperyalist ülkelerin çocukların canını bir damla petrolden bile değersiz gördüklerini ifade ettiği değerlendirme ve sorusunda şunları söyledi; "Milletlerin ve ülkelerin en büyük servetleri sadece yolları, köprüleri, barajları ve fabrikaları değildir. İyi yetişmiş donamlı genç nesilleridir. Bu toplantı da bugün bu çerçevede düzenleniyor. En son nüfus istatistiklerine göre dünyada 7 milyar 300 milyon civarında insan yaşıyor. Bunun 1,5-2 milyarı çocuk. Dünyada en savunmasız, en çok zarar gören çocuklarının savaşlardan ve doğal afetlerden ve orta Doğu ve Afrika, üçüncü dünya diyebileceğimiz ülkelerde gerçekleşen bu savaşların sebebi de gelişmiş ve kalkınmış dediğimiz ülkeler. Batılı ülkeler bu ülkelerin zenginliklerini sömürmek için emperyalist emellerle bu ülkelere gidip bu ülkeleri işgalleri sonucu ortaya çıkan savaşların neticesinde dünyadaki 1,5-2 milyar çocuğunda ki bu istatistik UNİCEF istatistiklerinde geçiyor, üçte biri savaş mağduru. Dolayısıyla UNİCEF merkezli oluşturulmuş bu örgütün sermayesini de yine o ülkelerdeki savaşlarda mağdur ettikleri çocukları korumak, onları belli bir seviyenin üzerine çıkarmak adına onlar bu sermayeyi veriyor. Dünyadaki mağdur çocukların müsebbibi, sorumlusu gelişmiş ülkelerdir. Ülkemize sığınan savaş mağduru 4-4,5 milyon insan var. Batılı ülkelerin mağdur ettiği 1,5 milyon mağdur var ve çarpıcı soruyu soruyorum; Sizin ramaklarınıza göre 526 bin çocuğa ulaşabilmişsiniz, 1,5 milyon savaş mağduru çocuk var. Ama siz 526 binine ulaşmışsınız, bu bir çelişki değil mi?"

Editör: Haber Merkezi