FATİH BATTAR

Çorum İl Milli Müdürlüğü ile Unilook Türkiye işbirliğinde organize edilen 3. Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri başladı.

15’e yakın üniversitenin katılımıyla İl Milli Müdürlüğü-Unilook Türkiye işbirliğiyle düzenlenen III. Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri etkinliği kapsamında öğrenci ve veliler üniversite temsilcileri ile buluştu.

Anitta Otel’de gerçekleştirilen 3.Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri açılış programına Belediye Başkanı Zeki Gül, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Unilook Türkiye Temsilcisi Caner Işkın, milli eğitim müdür yardımcıları, öğrenciler ve üniversite temsilcileri katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan '2023 Vizyon Belgesi' kapsamında Çorum’da eğitime farklı bir bakış açısı, yeni bir soluk getirmenin ve daha ileriye taşımanın gayretinde olduklarını söyledi.

 Eğitim süreçleri boyunca karşılaşabilecekleri en büyük yol ayırımı olan üniversite tercihleri noktasında öğrenci ve velilere daha etkin destek olmak istediklerini ifade eden Büyük; “Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri etkinliği kapsamında başta üniversiteye hazırlanan öğrencilerimiz ve aileleri olmak üzere konuya ilgi duyan tüm halkımızın üniversitelere dair sorularına daha etkili cevaplar bulabilecek. Ayrıca etkinlik kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Rehberlik Araştırma Merkezimiz rehber öğretmenleri, öğrencilerimize ve ailelerine sınav alanları ve meslek tercihleri konusunda bilgilendirmelerde bulunacak.” dedi

Belediye Başkanı Zeki Gül ise Türkiye’nin eğitimde geldiğini noktaya dikkat çekerek; “Eskiden üniversite sınavına Çorum’da girilmiyordu. Biz Ankara’da girmiştik sınava. Çorum ve ölçeği illerde üniversite olma şansı zaten yoktu. Tercih noktasında anne babamız nereyi derse biz oraya giderdik. 12 Eylül öncesi üniversite tercih edebilme şansımızda yoktu. Ülkemizin geldiği noktanın kıymetini çok iyi bilmeliyiz ve ona göre çalışmalıyız.” diye konuştu

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Zeki Gül, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve katılımcılar üniversitelerin stantlarını gezerek bilgi aldı.

3. Üniversite Tercih ve Tanıtım Günleri etkinliği dün açılış töreni ile başladı ve bugün saat 10.00 ile 14.00 arasında gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.

Çorum’da düzenlenen 3.Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri’ne katılan üniversiteler ise şu şekilde; “Yakın Doğu Üniversitesi, İstanbul  Gedik Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, TOBB Etü Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi, Kıbrıs İlim Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, İstanbul Okan Üniversitesi, Girne Üniversitesi.”

Editör: Haber Merkezi