Çorum Valiliğinden yapılan açıklamada, 2017 yılı ocak ayında 6 yatak kapasitesiyle hizmet vermeye başlayan Uyku Laboratuvarının Çorum'un yanı sıra bölge illerden de hastalara hizmet verdiği belirtildi.

Bünyesinde 3 göğüs hastalıkları uzmanı ile 8 laboratuvar teknisyeni bulunan ve ve teknolojik cihazlarıyla hizmet veren Uyku Laboratuvarında, insanların uykularıyla ilgili yaşadıkları tüm sorunların çözüme kavuşturulduğunun kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Uyku bozuklukları çok sık karşılaşılan her yaşta sosyal düzeyden insanı etkileyebilecek rahatsızlıklardır. Merkezimizde uyku apne hastalığı başta olmak üzere uyku bozuklukları konusunda tanılar konulup ardından tedaviler planlanmaktadır. Horlama, uykuda solunum durması, sabah baş ağrısı, gün içerisinde yorgun olma, dikkat ve konsantrasyon güçlüğü, istirahat halinde uyuklama gibi şikayetlerle başvuran hastalar testler sonucunda tedavi ile bu şikayetleri düzelmektedir. 2017 yılında bin 763 ve 2018 yılının ilk 6 ayında 763 olmak üzere laboratuvarımız kuruluşundan bu yana toplam 2 bin 526 hastaya hizmet vermiştir." (AA)