Vakıf 19 Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bilan, Çorumlular’ın gönlünde özel yeri olan üç isim için ödül hazırladıklarını söyledi.

Dr. Rıfat Patır, Uluslararası Metal Sanatçısı Hasan Tuluk ve esnaf Mustafa Özsakarya’yı ödüllendirmek istediklerini belirten Bilan, şu açıklamayı yaptı:
“Toplumun kaybetmiş olduğu ahlaki değerlere vurgu yapmak, toplumdaki davranışları ve değer yargıları ile topluma örnek olan kişilere hak ettikleri değeri vermek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Vakıf 19, Çorumlular Vakfı olarak kentimiz adına birçok faydalı etkinlik yapmanın yanı sıra bir sivil toplum örgütü olarak  toplumun birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasında ahlaki değerlerin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak, ahlaki değerleri ile yaptıkları işlerde başarıları, mütevazilikleri, saygınlıkları, emek ve helalinden alın teri ile kazandıkları yaşamları açısından Çorumlular’ın gönlünde özel yeri olan üç değerli hemşerimize onları unutmadığımızı toplumun asıl değerlerinin onlar olduğunu bildiğimizi göstermek adına vakfımız birer ödül hazırladı.

Sayın Dr. Rıfat Patır’a Çorum ve Çorumlular’a vermiş olduğu hizmetlerden, topluma örnek davranışlarından ve ahlaki değerlerinden dolayı Üstün Hizmet Ödülü, Sayın Hasan Tuluk Hoca’ya mütevazilik, saygı, sevgi, sanat etiği kuralları ve ahlaki değerlerini göz önüne alarak Yılın Sanatçısı Ödülü, Sayın Mustafa Özsakarya kardeşimizi de bir esnaf olarak başta ahlaki değerleri olmak üzere bir ahide olması gereken tüm özellikleri gösterdiği için Yılın Ahisi Ödülünü vermek istedik. 
Vakıf 19 olarak ahlaki değerler, mütevazilik, işini düzgün yapmak ve alın teri kriterlerinin bu toplumun asıl unsurları olduğunu bu vesile ile toplumumuza bir kez daha hatırlatmak istedik.” 

Editör: Haber Merkezi